Drama u Podturnu kod Čakovca, gdje se 36-godišnji muškarac zabarikadirao u stan i prijetio da će se raznijeti, završila je nešto iza 14 sati akcijom specijalne policije.


Situacija je riješena akcijom specijalaca iz Lučkog, koji su uspjeli upasti u objekt i umiriti muškarca, koji je prijetio da će raznijeti stan i sebe u njemu.

Vezani članci Nizozemska policija, ilustracija Policija objavila: Dojava o podmetnutoj bombi u nizozemskom parlamentu bila je lažna Teretni brod, ilustracija Drama u Arapskom moru: Izraelski teretni brod pogodila iranska raketa

Utvrđeno je da muškarac nije imao stvarne mogućnosti da ostvari svoje prijetnje jer pri pretrazi nisu pronađena nikakva eksplozivna sredstva niti oružje.

Podsjećamo, u Podturenu kod Čakovca jutros se osigravala prava drama u kojoj se 36- godišnji muškarac zabarikadirao  u stan i prijetio da će sve dignuti u zrak.

Po riječima glasnogovornika međimurske Policijske uprave Krunoslava Gosarića život građana nije bio ugrožen. Naveo je da je M. B. psihički bolesnik i da su motivi njegova čina u nerašćišćenim imovinsko-pravnim odnosima s vlasnikom stana.

Naime, izgrednik je nedavno potpisao ugovor o kupnji stana, koji vlasniku nije u potpunosti platio, pa se pretpostavlja da je zbog toga izbio sukob. 

Doznajemo da se radi o muškarcu iz Preloga.

Okolno stanovništvo za vrijeme krize bilo je evakuirano.

Policija je nešto iza 9 sati ujutro dobila dojavu od strane 35- godišnjeg muškarca, koji je sa 36- godišnjakom skopio predugovor o kupnji stana u ulici Ivana Grščića na broju 4, da se ovaj zaključao u stan i razbija inventar.

Po dolasku policajaca muškarac je odbio izaći te je zaprijetio dizanjem objekta u zrak. 

Oko 13 sati na teren su izašle i snage specijalne policije iz Lučkog i nakon nešto više od sat vremena kriza je okončana.