Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Naknadno ogradili rupu

Šokantno: Evo kako su pokušali sprati sa sebe krivnju za smrt mladića!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tragedija u Kninu u kojoj je poginuo 27-godišnji mladić popraćena je dodatnim skandalom. Znakovi koji bi upozorili na radove nisu bili postavljeni. Radnici, kad su shvatili što se dogodilo, naknadno su htjeli postaviti upozorenja.

Trojica mladića sjedila su u kafiću. Razgovarali su. 'Nestalo je cigara. Dečko je išao uzeti cigare, pitao je tko će ići s njim. Ja nisam bio raspoložen, nije mi se dalo', priča prijatelj poginulog Mario Karović.

Pročitajte i ovo Kombi s migrantima Odbio se zaustaviti Optužen Moldavac koji je divljao po Zagrebu u kombiju punom migranata Gužva na zagrebačkoj obilaznici - 1 ogromna gužva FOTO Kilometarska kolona na zagrebačkoj obilaznici: "Ovo je užas, stojimo. Od Prečkog mi je trebalo čak 50 minuta"

Otišao je drugi mladić. Nesreću je preživio s potresom mozga. Ne sjeća se da je automobil upao u rupu. Nije znao ni za sudbinu prijatelja koji je vozio. 'Sad je dobro, pitao me je što je s momkom koji je bio s njim. Najvjerojatnije će mu sad doktori reći...', rekla je majka ozlijeđenog dječaka Danijela Pil.

>> Automobilom naletio na neoznačenu rupu na cesti i poginuo

Rupu na cesti nisu vidjeli. Tvrtka koja izvodi radove nije postavila upozorenja. Poslije nesreće njihovi radnici dotrčali su s prometnim znakovima, stavili su čak i zaštitnu ogradu. Građani sumnjaju kako žele sa sebe skinuti krivnju.

'Postavili su ovaj znak, onaj tamo su krenuli [postavljati]. Uzela sam ga radniku iz ruke, izbacila', kaže Danijela Pil. 'Naravno da sam siguran, tu su ljudi koji su ih vidjeli, tu je gospođa, imam uslikano sve', rekao je Mario Karović.

Načelnik kninske policijske postaje uvjerio se na licu mjesta da su upozorenja postavljana naknadno. 'Naletio je na iskopanu rupu koja nije bila obilježena, nije osigurana', kaže Živko Lelas.

Gradonačelnica Knina Josipa Rimac potvrdila je kako je više puta upozoravala šefa splitske tvrtke 'Cestar' baš na ovu iskopinu. Šef je, kaže, često bio neugodan. 'Šefa kninskog gradilišta više sam puta upozoravala na nezaštićenu rupu na cesti. Odgovorio mi je da sam dosadna i da nije upoznao gradonačelnika koji se bavi rupama na cesti', kaže Rimac.

U nezaštićenoj rupi život je izgubio 27-godišnji mladić. Protiv tvrtke koja nije postavila zaštitu slijedi kaznena prijava zbog narušavanja opće sigurnosti. Za to što su naknadno pokušali postaviti znakove pred sudom neće odgovarati.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene