Slučaj škrinja nastavlja se rasplitati na varaždinskom sudu, gdje se održava novo ročište na suđenju Smiljani Srnec, optuženoj da je ubila svoju sestru Jasminu Dominić.


Na sudu u Varaždinu nastavljeno je suđenje Smiljani Srnec, osumnjičenoj da je prije 20 godina ubila svoju sestru Jasminu Dominić i njezino tijelo skrivala u zamrzivaču.

Vezani članci Smiljana Srnec stigla je na sud (Zeljko Hladika/24sata/PIXSELL) - 4 Smiljaninu zetu na sudu pozlilo, svjedočila i kći : "David je nožem razrezao vrećicu. Rekao je da je vidio spolovilo" Policija pretražuje kuću i ostale objekte na imanju Dominićevih (Foto: Vjeran Žganec Rogulja/PIXSELL) - 1 Iskaz oca baca novo svjetlo na Jasminino ubojstvo: "Zvala me dvaput, rekla je da ide s dečkom..."

U srijedu je na Županijskom sudu u Varaždinu svjedočilo troje svjedoka obrane. Riječ je o Danijeli Herceg, Meliti Sečan Hrastić i Tomislavu Pintariću.

Herceg i Sečan Hrastić Jasminine su prijateljice s Fakulteta političkih znanosti, a jedna od njih s njom je išla i u Gimnaziju u Varaždinu. Pintarić je poznanik Smiljanina supruga Ivana Srneca, ali i svjedoka Dražena Palfija, kojega Smiljana optužuje za laganje.

Prvi je svjedočio Tomislav Pintarić. On je htio preskočiti pitanje suca govori li Palfi uvijek istinu. Rekao je da je bilo situacija kad nije govorio istinu, ali nije se mogao sjetiti nijedne.

Pintarić je objasnio da ga je Palfi znao ogovarati u kafiću kad nije bio tamo. Rekao je i da je sa Srnecom nakon povratka iz vojske 2001. godine često znao popiti piće u kafiću gdje je Smiljana radila te da su se njih dvoje tamo i upoznali krajem 2001.

Danijela Herceg iz Varaždina, inače diplomirana novinarka, s Jasminom je išla u srednju školu i na fakultet, ali kaže da su bile samo poznanice te ne zna ništa o njezinom privatnom životu.

Melita Sečan Hrastić iz Male Subotice, profesorica povijesti i hrvatskog jezika, također je išla s Jasminom u školu, ali ne sjeća se baš njihovih razgovora ni druženja te ističe da ne zna detalje o privatnom životu obitelji Srnec.

Na početku ročišta sudac Tomislav Brđanović pročitao je dopis PU međimurske vezano uz broj mobitela koji je Jasmina koristila. Za njega nisu mogli dobiti izlist jer je deaktiviran prije 2004. godine i ne zna se kome je pripadao.

 

Prema nalazu psihijatra, pročitanom u srijedu na varaždinskom Županijskom sudu, Smiljana Srnec nije bila psihički bolesna u vrijeme kada je, prema optužnici, ubila svoju sestru Jasminu Dominić i njeno tijelo sakrila u zamrzivač.

 

Riječ je o vještačenju psihijatara iz Klinike Vrapče pročitanom u nastavku suđenja nakon čega je sudsko vijeće ispitalo još nekoliko svjedoka.

 

"Ona meni nedostaje od dana kada je nestala"

Na posljednjem ročištu, održanom 14. svibnja, svjedočila je i ustvrdila da nije kriva: "Nisam ubila sestru. Ostala sam bez nje. Teško mi je. I sad pijem lijekove za smirenje. Ona meni nedostaje od dana kada je nestala. S njom sam bila u jako dobrim odnosima. Slagale smo se i uvijek smo si pomagale. Voljela sam je i uvijek ću je voljeti", rekla je i briznula u plač.

"Nikada nikome od svoje obitelji ne bih naudila. Ne razumijem zašto su u postupku ispitivani svjedoci su koji su vrlo malo poznavali naše odnose", kazala je tada Srnec.

Sud je nakon što je Smiljana Srnec iznijela svoju obranu naložio vještacima da dopune psihijatrijsko-psihologijsko vještačenje.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju