Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nesreća u Sl. Brodu

Još uvijek u životnoj opasnosti: Tri učenice spašavalo osam kirurga

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Stanje triju srednjoškolki koje su sinoć teško ozlijeđene kad ih je na pješačkoj stazi Cankareve ulice udario BMW koji je vozio 20-godišnjak i dalje je vrlo teško, a život im spašavalo osam kirurga.

Riječ je o iznimno teškim, složenim ozljedama opasnim za život, rečeno je na izvanrednoj konferenciji za novinare u brodskoj bolnici. Sinoć je zbog te nesreće pozvano još kirurga, ostalih liječnika, sestara i pomoćnog osoblja.

Obnašatelj dužnosti ravnatelja bolnice Josip Samardžić, voditeljica odjela reanimacije i intenzivnog liječenja Jasminka Kopić te zamjenik ravnatelja i šef traume Boris Hrečkovski rekli su kako činjenica da je pozvano još osam kirurga, anesteziolozi, internist, sestre instrumentarke i pomoćno osoblje, ukupno 19 ljudi, najbolje govori o kakvim je teškim ozljedama riječ. Istaknuli su kako su učinili sve što su trebali, a to čine i dalje, no liječenje će biti dugotrajno i složeno te je prerano davati bilo kakve prognoze.

Pročitajte i ovo Prometna nesreća u Maksimirskoj Problemi u prometu FOTO U sudaru automobila i teretnog vozila ozlijeđene tri osobe U teškoj prometnoj nesreći u Sisku poginuo mlađi muškarac u Sisku Objavljeni detalji strašne nesreće: 18-godišnji vozač udario u ogradu i nakon prevrtanja ispao iz automobila

>> Tri učenice se još uvijek bore za život: 'Vidjela sam strašan prizor, još sam u šoku'

Šefica reanimacije Kopić rekla je kako im je i dalje nužno intenzivno liječenje i potpora životnim funkcijama. Na upit novinara Hrečkovski je dodao kako je riječ o ozljedama 'više organa, višestrukim otvorenim prijelomima donjih ekstremiteta, prijelomu zdjelice, krvarenjima u trbuhu, glavi'.

'Kao da je eksplodirala bomba'

'Čula sam udarac kao da je eksplodirala bomba. Ovo me stvarno sada toliko zdrmalo da vam ja ne mogu opisati, u šoku smo, još smo uvijek u šoku, nisam ni spavala', rekla je svjedokinja nesreće Nada Kruljac.

'Problem je to što se tu divlja, škola je ovdje i dečkići kao dečkići, hoće se pokazati da je netko i nešto, kakav ima auto ili motor', kaže svjedok Đuro Pogaj.

Mladić upravljao prejakim autom

Inače, mladić koji je skrivio nesreću smješten je u policijskoj pritvorskoj jedinici, a tijekom subote ujutro trebao bi biti prebačen kod istražnog suca. BMW kojim je upravljao imao je 110 kilovata, a on kao 20-godišnjak zakonski takvim vozilom nije smio upravljati - limit za osobe do 24 godine starosti su vozila snage do 84 kilovata. (Z.P./Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene