Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Balkanska ruta

Na Bajakovu uhićen 74-godišnjak s 38 kilograma marihuane

U krovnom prostoru vozila pronađeno 38 kg marihuane (Foto: MUP)
U krovnom prostoru vozila pronađeno 38 kg marihuane (Foto: MUP) Foto: MUP
Na Graničnom pijelazu Bajakovo u ponedjeljak je zaplijenjeno 38 kilograma marihuane koju je u automobilu Nissan Navara njemačkih registracija namjeravo prokrijumčariti 74-godišnji njemački državljanin, izvijestila je u srijedu vukovarsko-srijemska policija.

Po riječima voditelja Odjela kriminaliteta droga PU vukovarsko-srijemske Krešimira Hunjeta, droga je navjerojatnije bila namijenjena tržištu EU-a, odnosno Njemačke, a postoje pretpostavke kako je podrijetlom s Kosova.

Pročitajte i ovo Ilustracija Proširena istraga U Hrvatsku je pokušao prebaciti najmanje 100 kg marihuane: USKOK uhvatio državljana BiH u pokušaju krijumčarenja Slika nije dostupna Neovlaštena proizvodnja i promet Na Bajakovu uhićen 60-godišnji Bugarin: U autu prevozio gotovo 26 kila marihuane

Zamjenik pročelnika Područnog carinskog ureda u Osijeku Anto Antunović naveo je kako je droga pronađena u dograđenom krovu prtljažnog prostora automobila kojim je upravljao 74-godišnji državljanin Njemačke. Pregledom dograđenog prostora pronađeno je 38 paketa ukupne mase 38 kilograma, za koju je preliminarnim vještačenjem utvrđeno da je riječ o marihuani, rečeno je na konferenciji za novinare.

"Ova je droga dokaz kako je balkanska ruta i dalje jedan od najatraktivnijih pravaca za krijumčarenje droga na područje zapadne Europe", ustvrdio je zamjenik načelnika policijske uprave Goran Lovrić.

Državljanin Njemačke uhićen je te je uz kaznenu prijavu predan pritvorskom nadorniku PU vukovarsko-srijemske. (Hina)
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene