U krovnom prostoru vozila pronađeno 38 kg marihuane (Foto: MUP)
U krovnom prostoru vozila pronađeno 38 kg marihuane (Foto: MUP) Foto: MUP

Na Graničnom pijelazu Bajakovo u ponedjeljak je zaplijenjeno 38 kilograma marihuane koju je u automobilu Nissan Navara njemačkih registracija namjeravo prokrijumčariti 74-godišnji njemački državljanin, izvijestila je u srijedu vukovarsko-srijemska policija.


Po riječima voditelja Odjela kriminaliteta droga PU vukovarsko-srijemske Krešimira Hunjeta, droga je navjerojatnije bila namijenjena tržištu EU-a, odnosno Njemačke, a postoje pretpostavke kako je podrijetlom s Kosova.

Vezani članci Uhićenje, ilustracija Prokrijumčarili najmanje 229 kilograma marihuane, jedan član zločinačkog udruženja bio je hrvatski policajac Privođenje osumnjičenih na sud u Dubrovniku, uhvaćenih u pokušaju prenošenja 340 kg marihuane preko granice (Foto: PIXSELL) - 1 Dubrovnik: Privedeni vlasnik turističke agencije i vozač koji je u autobusu pokušao prokrijumčariti 341,8 kilograma marihuane

Zamjenik pročelnika Područnog carinskog ureda u Osijeku Anto Antunović naveo je kako je droga pronađena u dograđenom krovu prtljažnog prostora automobila kojim je upravljao 74-godišnji državljanin Njemačke. Pregledom dograđenog prostora pronađeno je 38 paketa ukupne mase 38 kilograma, za koju je preliminarnim vještačenjem utvrđeno da je riječ o marihuani, rečeno je na konferenciji za novinare.

"Ova je droga dokaz kako je balkanska ruta i dalje jedan od najatraktivnijih pravaca za krijumčarenje droga na područje zapadne Europe", ustvrdio je zamjenik načelnika policijske uprave Goran Lovrić.

Državljanin Njemačke uhićen je te je uz kaznenu prijavu predan pritvorskom nadorniku PU vukovarsko-srijemske. (Hina)