Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Uznemirujuća snimka iz Makarske

Redari ispred noćnog kluba cipelarili goste, oglasila se i tvrtka: "Nema opravdanja, ali gosti su bokserom napali zaštitara"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U noći na nedjelju redari su ispred jednog noćnog kluba tukli goste. Iz tvrtke čiji su zaštitari kažu da su gosti isprovocirali sukob. Ipak, svoje su djelatnike suspendirali.

Facebook stranica Dnevna doza makarskog nereda objavila je snimku na kojoj se vidi skupina zaštitara kako ispred noćnog kluba nogama udara goste kluba. 

Pročitajte i ovo Policija je uhitila dvojicu mladića koja su sudjelovala u tučnjavi Video se brzo proširio Dubrovačka policija reagirala nakon snimke brutalne tučnjave: Uhićena dvojica maloljetnika Policija u BiH, ilustracija Incident kod Mostara Navijače Zrinjskog optužili da su pretukli četvoricu bošnjačkih mladića: Udarili im u auto i izgurali ih s ceste

"Jedna osoba već leži na podu, dok druga pokušava zaustaviti čopor, zatim su junaci pretukli i njega", stoji u objavi iznad videa.

U splitskoj policiji kažu kako su u subotu postupili odmah po dojavi te da su jutros priveli nekoliko osoba koje se dovode u vezu s događajem.

Sve se dogodilo prošlog vikenda, u noći na nedjelju. Riječ je o zaštitarima tvrtke Bilić-Erić. U tvrtki potvrđuju događaj, no kažu kako je svemu prethodio napad nekoliko posjetitelja na njihova zaštitara na ulazu u klub.  

 

"Oni su isprovocirali sukob, a zatim je jedan od njih tupim predmetom – bokserom udario zaštitara koji mu je zapriječio ulaz u klub procijenivši da bi to bilo najbolje za sigurnost ostalih mirnih posjetitelja kluba. Osoba koja je napala zaštitara dio je jedne od sukobljenih skupina koje su zbog izazivanja nereda unutar kluba neposredno prije događaja izbačene i zabranjen im je ulaz do daljnjeg", kažu u Bilić-Eriću.

Dodaju da su gosti ponovo pokušali ući i ozlijediti zaštitara.

"Reagirala su dvojica njegovih kolega, što se može vidjeti na snimci, dok za ostale osobe koje su se priključile sukobu možemo samo pretpostaviti da su one iste koje su se sukobile s njima u klubu jer mi ne znamo tko su. Naš je zaštitar prilikom napada ozlijeđen", napominju.

"Nema opravdanja" 

"Reakcija koja je slijedila bila je spontana, pretjerana i nepromišljena, a mi kao tvrtka koja štiti veliki broj noćnih klubova i tisuće drugih objekata ovakvo ponašanje naših djelatnika ne podržavamo. Nema opravdanja za ono što se dogodilo, to nije način na koji se štiti predmetni objekt niti posjetitelji ovoga, a ni bilo kojeg drugog kluba", kažu u klubu.

Zaštitare koji su sudjelovali u tučnjavi su suspendirali te će se protiv njih provesti disciplinske mjere nakon što se utvrde dodatne činjenice.

"Inače, kriterij za angažman redara u noćnim klubovima je posjedovanje zaštitarske licence, odnosno ovlaštenje o obavljanju poslova zaštitara, čije su ovlasti opisane u Zakonu o privatnoj zaštiti, posebno vodeći računa o čl. 45. i čl. 52., koji govore o primjeni tjelesne snage", zaključuju u Bilić-Eriću.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene