Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Dvojica su radnika teško ozlijeđena u nesrećama na radu koje su se jučer ujutro dogodile u Fažani i Vinkuranu nedaleko od Pule, izvijestila je danas istarska policija.


Po riječima glasnogovornice istarske Policijske uprave Nataše Rogić, u prvoj nesreći, koja se dogodila u 8,40 sati u Fažani, pri padu u otvor dizala s visine od desetak metara teško je ozlijeđen 21-godišnji Puljanin, radnik pulske tvrtke Tehno studija.

Kamion ga prignječio uz zid kuće

Vezani članci Bolnica u Puli Zamjenik ravnateljice pulske bolnice: "Javilo nam se puno građana sa željom da pomognu, ali nismo znali da će uzimanje volontera biti zakonski toliko teško" Pula - 3 Nekad grad brodogradnje, no u njemu se danas nižu novi projekti. Postaju mjesto koje broji više onih koji su se uselili, nego iselili: "Totalno sam oduševljena"

On je, radeći na vodovodnim i plinskim instalacijama na drugom katu zgrade u izgradnji, u jednom trenutku propao kroz otvor namijenjen dizalu. Teško je ozlijeđen i zadržan je na Odjelu neurokirurgije pulske Opće bolnice. U drugoj nesreći, koja se dogodila oko 11 sati u Vinkuranu, 51-godišnjega Puljanina kamion je prignječio uza zid kuće nedaleko od Osnovne škole braće Luke i Mije Rosanda, gdje je uređivao okoliš.

On je, naime, parkirao kamion i ostavio ga upaljena na uzbrdici kod samog ulaza u školu. U jednom je trenutku primijetio da je kamion krenuo nizbrdo te je potrčao za njim kako bi povukao ručnu kočnicu, no kamion ga je udario, odbacio i prignječio uza zid obližnje kuće. S višestrukim prijelomima kostiju prevezen u bolnicu, gdje je i zadržan.