Kod mjesta Jablanac pored Senja dogodila se pomorska nesreća u kojoj je trajekt 'Barbat' udario u obalu. Ozlijeđeno je sedam osoba, među njima i jedno dijete.


Prema prvim informacijama otkazale su mu komande za upravljanje te je počeo trubiti kako bi upozorio kupače. Ministarstvo zdravstva i socijalne skrbi objavilo je da je u trajektnoj nesreći lakše ozlijeđeno sedam osoba te da su sve ozlijeđene osobe zbrinute.

Vezani članci Brod se nasukao na Savi Brod se nasukao na Savi: Prije 15 dana je izdan nalog za uklanjanje, upozorilo Ministarstvo prometa Policija na moru / Ilustracija Ministarstvo objavilo nove detalje nesreće: U sudaru u Hvarskom kanalu ozlijeđeno 12 osoba

Svih sedam ozlijeđenih prevezeno je u Dom zdravlja Senj. Četiri osobe s lakšim ozljedama zadržane su na promatranju u Domu zdravlja Senj te će tijekom večeri biti otpuštene na kućnu njegu.

Navodi se kako su tri ozlijeđene osobe, među kojima je i jedno dijete, radi sumnji da su zadobile lakši potres mozga upućene na daljnju obradbu u KBC Rijeka. Utvrđeno da je dijete zadobilo lakše tjelesne ozljede te je otpušteno na kućnu njegu. U Senjskom Domu zdravlja pružena je skrb osobama koje su bile u stanju šoka.

Unatoč priopćenju Ministarstva mora i prometa koje je izvijestilo da je uzrok nesreće najvjerojatnije otkazivanje komandi za upravljanje, v.d. načelnika PP Sinj, Vlatko Matičić, za Večernje vijesti Nove TV je rekao da je prerano govoriti što je uzrok te da će se to utvrditi vještačenjem koje će se prevesti kada se brod odsuka i ivuče iz mora.

Jedan očevidac rekao je kako je situacija bila grozna. 'Užas, grozno, sjedio sam na kavi i čuo sam kako je dao znakove upozorenja, tri puta je dao. Ljudi su vikali 'maknite se, maknite se''. 'Okrenuo sam se i vidio trajekt, rejkao sam kuda on ide...Otrčao sam da nađem ženu i kažem joj da brzo izađe iz mora. Kad sam došao do stepenica već je rampa udarila u obalu, one su bile ispod stepenica i moj je brat izvlačio jednu gospođu van', opisao je stravične trenutke drugi svjedok.

Županijski centar 112 Gospić u 17:52 je zaprimio dojavu da je trajekt koji prometuje na liniji Jablanac - Mišnjak, u mjestu Jablanac udario u plažu 'Banje', izvijestio je DUSZ. O događaju su izviješteni i gradonačelnik Grada Senja i župan Ličko senjske županije. Na mjesto ove pomorske nesreće izašli su djelatnici Lučke kapetanije Senj koji obavljaju očevid. U Jablanac je stigao i državni tajnik za more Mario Babić.