Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Jedan se Puljanin predstavljao kao pomoćnik Slobodana Puhalca, ministra iz Republike Srpske i na taj način zaradio više od devet tisuća konvertibilnih maraka.


38-godišnji Igor Zrnić trojici je muškaraca obećao posao u Ministarstvu industrije, energetike i rudarstva i za to naravno tražio naknadu. Zbog lažnog predstavljanja Puljanin je uhićen, a navodno se za njim traga i u Hrvatskoj, pišu Nezavisne novine.

Vezani članci Policija, ilustracija Strava u Puli: Prolaznik u šumi pronašao ljudske kosti, čeka se identifikacija Pekara, ilustracija Neki su cijeli dan na terenu, a drugi rade od kuće: "Neću vam reći da nam je teško. Nije nam toliko teško, ali nas je strah..."

U Hrvatskoj je prevario dvije osobe iz Zagreba i jednu iz Splita i to tijekom 2008. i 2009. godine. Među prevarenima se našao i vlasnik jednog građevinskog poduzeća, kojem je naplatio 350 tisuća kuna kako bi mu preko 'veze' u Istarskoj županiji sredio posao izgradnje novog centra za upravljanje otpadom.

Nakon svake prevare, izgubio bi mu se trag.  U banjalučkoj policiji strahuju da bi se uskoro mogle pronaći i nove žrtve iskusnog prevaranta.