Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pucao na brata i policiju

Višesatna drama završila tragedijom: Naoružani muškarac pronađen mrtav

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Završila je drama kraj Rakovice u karlovačkoj županiji. Nakon što je iz kuće u kojoj je bio sa sestrom pucao u više navrata, 33-godišnji muškarac pronađen je mrtav.

22:00 - Načelnik Policijske postaje Slunj Nenad Katić izjavio je novinarima da je policija ušla u kuću u kojoj je zatekla mrtvog muškarca. Policija nije upotrijebila oružje i najvjerojatnije se radi o samoubojstvu, rekao je Katić. Potvrdio je također da je sestra neozlijeđena i zbrinuta.

Pročitajte i ovo Željko Cvrtila i Ivan Čorkalo, reporter Dnevnika Nove TV Ilegalno oružje Cvrtila o pucnjavi na zagrebačkim ulicama: ''Treba više policije na cesti, a manje u kancelarijama'' Ilustracija policija na terenu FOTO Drama u Njemačkoj: Naoružani muškarac držao četiri taoca u kafiću, oglasila se policija

Kazao je da se sve okolnosti utvrđuju očevidom i za sutra najavio konferenciju za novinare. Snage interventne policije su se povukle.

21:30 - Nakon višesatne drame, u kući iz koje je pucao u više navrata, muškarac je pronađen mrtav, potvrdila je za Dnevnik.hr karlovačka policija.

20:45 - Načelnik Policijske postaje Slunj Nenad Katić, koji se jedini službeno obratio medijima, kazao je da je moguće da Nada Špoljarić nije silom zatočena u kući s naoružanim bratom, ali da to nije isključeno.

Načelnik općine Rakovica Franjo Franjković kazao je da obitelj dobro poznaje i da dio članova 'ima određeno opterećenje u obitelji' ali da se do sada nikada ništa tako drastično u toj obitelji nije dogodilo. Radi se o mirnoj obitelji koja nema ni nekih financijskih problema, tako da ne znam što se dogodilo u toj obitelji, rekao je.

Iako je od početka ovoga događaja, koji Policijska uprava karlovačka službeno naziva remećenjem javnog reda i mira i obiteljskim nasiljem prošlo šest sati, na terenu su još uvijek pripadnici Antiterorističke jedinice Lučko i interventna jedinica Policijske uprave karlovačke, kao i Policijske postaje Slunj, te vozila Hitne medicinske pomoći.

19:30 - Još uvijek traju pregovori policije i 33-godišnjeg Pave Špoljarića koji je zatočio sestru Nadu u obiteljskoj kući u Rakovici i za sada je potpuno neizvjesno kada će završiti ta talačka kriza, rekao je novinarima načelnik Policijske postaje Slunj Nenad Katić.

Do mjesta događaja ne može se doći jer policija ne dopušta prilaz 200 metara od kuće. Cestom koja vodi do obiteljske kuće Špoljarić zabranjen je prolaz. Tu su i pripadnici interventne jedinica Policijske uprave karlovačke i Antiterorističke jedinice Lučko kojom rukovodi Dražen Perković.

19:00 - Antiteroristička jedinica Lučko opkolila je kuću. Stigao je i profesionalni pregovarač koji s muškarcem komunicira pomoću megafona. Da je problematični muškarac pucao i na policiju potvrdio je zapovjednik policije u Slunju

18:30 - Pregovori s muškarcem koji je pucao su u tijeku.

17:30 - Muškarac je ponovno zapucao iz kuće. Iako se prije mislilo kako se radi o branitelju, doznajemo da nije tako. Ova je osoba otprije poznata policiji.

Pucnjava se dogodila uslijed obiteljskog nasilja, a dojavu je policija primila oko 13:40 sati, rekli su u OKC-u Karlovac za Dnevnik.hr. Policajci su na terenu i osiguravaju područje. Policija nema informacija da je itko ozlijeđen.

Nekoliko je puta jedan muškarac zapucao iz kuće u selu Jelov Klanac kraj Rakovice. Sukobio se s dvojicom braće srednjih 30-ih godina. Kuća u kojoj se događala kriza nalazi se nekoliko stotina metara od škole. Srećom u njoj za vrijeme pucnjave nije bilo djece, jer je nastava već bila završila.

Sestra i brat

Naš reporter Andrija Jarak doznaje kako je 30-godišnji muškarac pucao na brata, a mlađu sestru držao kao taoca.

Pobjegao od kuće

Jedan od braće nakon svađe pobjegao je iz kuće u kojoj je ostao drugi brat, naoružan pištoljem, te sestra. Po dolasku policajaca naoružani muškarac ispalio je dva hica iz pištolja. Iako se prije mislilo kako se radi o branitelju, odnosno osobi otprije poznatoj policiji, te su informacije opovrgnute.  (A.J. / I.D. / Hina)

Dnevnik.hr Vam donosi najnovije informacije s mjesta događaja.

>> Trogir: Pijan iz lovačke puške pucao po dvorištu i automobilu!

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene