Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pronađeni naručitelj i izvršitelj

PU istarska riješila uboojstvo Grbića iz 2006. godine

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Naručitelj ubojstva 32-godišnjeg Nikole Grbića iz Vrhovina kod Gospića, koje se dogodilo potkraj lipnja 2006. kod Muntića blizu Pule, bio je 53-godišnji Šime Medanić, a počinitelj je bio 48-godišnji Perica Majstorović, rečeno je na današnjoj konferenciji za novinare u istarskoj Policijskoj upravi (PU).

Policija je navela samo njihove inicijale. Po riječima načelnika sektora kriminalističke policije PU-a Dragutina Cestara, Majstorović je, po Medanićevoj narudžbi, ubio Grbića kako mu Medanić ne bi morao isplatiti ostatak novca za ubojstvo sestre Slavice Medanić u Zadru u početku 2006. Naime, Majstorović i Grbić su u početku 2006. na Medanićev poticaj ubili Slavicu Medanić u Zadru, uz dogovorenu novčanu nagradu. Međutim, dodao je Cestar, novac koji su dobili odnosno prisvojili, očito nisu ravnomjerno podijelili, nego je Majstorović veći dio zadržao za sebe pa je Grbić za navodan dug od Medanića i dalje zahtijevao određene novčane svote.

Pročitajte i ovo Ilustracija Zadobila teške ozljede Užas u Puli: Parkirano vozilo krenulo nizbrdo i prešlo preko vlasnice Opća bolnica Pula Istraga u tijeku Novi detalji tragedije u Istri: Roditelji preminule djevojčice i dva dana ranije bili su u bolnici

Grbić je ubijen s više hitaca pištoljem u glavu, a njegovo je tijelo nakon nekoliko dana pronađeno u grmlju. Tako je Majstorović osumnjičen za kazneno djelo teškog ubojstva, a Medanić za poticanje na teško ubojstvo koje su, kako je navela policija, počinili iz koristoljublja. Oni su u petak kazneno prijavljeni Županijskom državnom odvjetništvu u Puli. Inače, Medanić i Majstorović su u svibnju 2008. na Županijskom sudu u Zadru proglašeni krivima za ubojstvo Slavice Medanić i osuđeni na po 40 godina zatvora. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene