Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Naručitelj ubojstva 32-godišnjeg Nikole Grbića iz Vrhovina kod Gospića, koje se dogodilo potkraj lipnja 2006. kod Muntića blizu Pule, bio je 53-godišnji Šime Medanić, a počinitelj je bio 48-godišnji Perica Majstorović, rečeno je na današnjoj konferenciji za novinare u istarskoj Policijskoj upravi (PU).


Policija je navela samo njihove inicijale. Po riječima načelnika sektora kriminalističke policije PU-a Dragutina Cestara, Majstorović je, po Medanićevoj narudžbi, ubio Grbića kako mu Medanić ne bi morao isplatiti ostatak novca za ubojstvo sestre Slavice Medanić u Zadru u početku 2006. Naime, Majstorović i Grbić su u početku 2006. na Medanićev poticaj ubili Slavicu Medanić u Zadru, uz dogovorenu novčanu nagradu. Međutim, dodao je Cestar, novac koji su dobili odnosno prisvojili, očito nisu ravnomjerno podijelili, nego je Majstorović veći dio zadržao za sebe pa je Grbić za navodan dug od Medanića i dalje zahtijevao određene novčane svote.

Vezani članci Pulski SDP prijavio Borisa Miletića USKOK-u Pulski SDP prijavio Borisa Miletića USKOK-u, on im uzvratio: "Podsjećam ih da su dio vladajuće koalicije te da se počnu baviti konkretnim projektima…" Marina Cvitić, predsjednica Sindikata Istre, Kvarnera i Dalmacije Predsjednica sindikata o situaciji na pulskom aerodromu: "Ne može direktorica primati 24.000 kuna, a s druge strane radnicima smanjiti plaću"

Grbić je ubijen s više hitaca pištoljem u glavu, a njegovo je tijelo nakon nekoliko dana pronađeno u grmlju. Tako je Majstorović osumnjičen za kazneno djelo teškog ubojstva, a Medanić za poticanje na teško ubojstvo koje su, kako je navela policija, počinili iz koristoljublja. Oni su u petak kazneno prijavljeni Županijskom državnom odvjetništvu u Puli. Inače, Medanić i Majstorović su u svibnju 2008. na Županijskom sudu u Zadru proglašeni krivima za ubojstvo Slavice Medanić i osuđeni na po 40 godina zatvora. (Hina)