Obavijesti Video Pretražite Navigacija
OSUMNJIČENI U ZATVORU

Psihijatrica nakon stravičnog ubojstva u Rijeci: "Pravi duševni bolesnici su rijetko kada agresivni"

Osumnjičenom za brutalno ubojstvo 67-godišnje žene u nedjelju u jednom riječkom ugostiteljskom objektu. određen je jednomjesečni pritvor. Na ispitivanju kod državne odvjetnice osumnjičeni je urlao i skakao te su ga čak četiri policajca morala smirivati.

Obdukcija nesretne žene, za čije ubojstvo se tereti 36-godišnji muškarac, pokazala je svu brutalnost divljačkog čina osumnjičenog. Utvrđeno je da je preminula od zgnječenja, odnosno iznimno teških ozljeda glave.

Tea Radovani, zamjenica Županijske državne odvjetnice u Rijeci izjavila je kako je zbog izuzetno brutalnog načina počinjenja djela njegovo postupanje okvalificirano kao kazneno djelo teškog ubojstva.

Sucu istrage Županijskoga suda u Rijeci podnesen je prijedlog za određivanje istražnoga zatvora.

Sutkinja istrage prihvatio je prijedlog državnog odvjetništva.

Veljko Miškulin, predsjednik Županijskoga suda u Rijeci naglasio je kako je sutkinja prihvatila sve razloge i odredila istražni zatvor protiv osumnjičenika.

"Dakle, kao što sam rekao - on je optužen za jedno od najtežih kaznenih djela u našem Kaznenom zakoniku - teško ubojstvo", kazao je Miškulin.

Odvjetnik osumnjičenog, koji mu je dodijeljen po službenoj dužnosti – bio je bez komentara.

Pročitajte i ovo Veljko Miškulin, predsjednik Županijskoga suda u Rijeci TEŠKO UBOJSTVO Predsjednik riječkog suda iznio detalje istrage ubojstva: "Sa suprugom je planirao dalek put"

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Jake mjere osiguranja Stravičan zločin u kafiću: Osumnjičenom istražni zatvor, terete ga za teško ubojstvo. Prisutne na sudu šokirao zahvalom

Aris Šarunić, odvjetnik osumnjičenog samo je kratko kazao da se radi o tajnom postupku.

Brutalno ubojstvo dogodilo se u nedjelju u jednom riječkom kafiću, kada je ubojica iz još neutvrđenih razloga nasrnuo na ženu i premlatio je. O snazi osumnjičnog govori činjenica da ga tri muškarca nisu spriječila u namjeri da ubije ženu kao i to da su ga nakon današnjeg divljanja u državnom odvjetništvu čak četiri interventna policajca morala obuzdati i ugurati u vozilo.

Doc. prim. dr. sc. Nadica Buzina, pročelnica Zavoda za forenzičku psihijatriju "Dr. Vlado Jukić" u Vrapču, pojasnila je da se najčešće takvi užasni oblici nasilnog ponašanja povezuju s psihijatrijskim pacijentima, makar to u biti ne mora biti tako.

"Pravi duševni bolesnici su rijetko kada agresivni, znači manje su agresivni od nekakve opće populacije", naglasila je dr. sc. Buzina.

Za kazneno djelo teškog ubojstva, za što je osumnjičen, Zakon predviđa kaznu do 40 godina zatvora. A o ovom okrutnom činu još danima će se pričati ne samo u Rijeci – već u cijeloj Hrvatskoj. 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

 


 

 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene