Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Varaždinska policija završila je kriminalitičku istragu nad 60-godišnjim varaždinskim poduzetnikom koji je svoju tvrtku oštetio za više od dva milijuna kuna a Državni proračun za više od 200 tisuća kuna, te će protiv njega biti podnesena kaznena prijava za Zlouporabu povjerenja u gospodarskom poslovanju i Utaja poreza i carine.


Prema rezultatima istrage muškarac je, kao odgovorna osoba trgovačkog društva iz Varaždina, u poslovnoj dokumentaciji prikazivao ulaganja u poslovni prostor, dok je u stvari ulagao u privatne stanove. Na temelju nevjerodostojnih podataka o tom ulaganju, koristio je odbitak poreza u iznosu od 212 tisuća kuna, čime je direktno oštetio državni proračun.

Vezani članci Masovno cijepljenje u Varaždinu - 7 Epidemija na sjeveru Hrvatske ubrzava, načelnik županijskog stožera: "Po incidenciji smo među 20 najgorih regija u Europi" Stjepan Kovaček (Foto: Provjereno) Pravomoćno osuđeni vatrogasni zapovjednik koji je pronevjerio 200.000 kuna ponovno izabran na istu dužnost

Ujedno je sebi pribavio protupravnu korist od 1,35 milijuna kuna.

Na osobni račun isplatila više od 140.000 kuna školskog novca!

Krim-istraga je također utvrdila da je muškarac uplaćivao vlastite pozajmice na račun društva čime je stvori obvezu društva prema sebi, kao fizičkoj osobi. Osim što na novac za pozajmice, koji si je prethodno nezakonito isplatio kao dohodak, nije obračunao propisane poreze i doprinose, tako stvorenu nezakonitu obvezu društva prema sebi "namirio" je kompenzacijom.

Muškarac je u svoju i korist članova svoje obitelji, proveo kompenzaciju kojom je izvukao odnosno otuđio imovinu tvrtke, poslovni prostor i vozila. Na taj je način, prema rezultatima istrage, oštetio tvrtku za dodatnih 720 tisuća kuna, navodi se u izvješću Policijske uprave varaždinske. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook