Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Istraga nad školskom računovotkinjom

Na osobni račun isplatila više od 140.000 kuna školskog novca!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Protiv voditeljice računovodstva jedne Osnovne škole u Međimurju državno je odvjetništvo pokrenulo istragu zbog sumnje da je različite svote sa žiroračuna škole isplaćivala na osobne račune kao i na račune svojeg supruga.

Računovotkinja, koja je dobila otkaz, a nepripadnu materijalnu štetu u iznosu većem od 140. 000 kuna u međuvremenu je vratila.

Pročitajte i ovo Matija Posavec Politička biografija Tko je Matija Posavec? Bio je najmlađi župan, na izborima za Sabor iznenadio je mnoge, ali ni njegova karijera nije bez mrlja Privođenje osumnjičenog za ubojstvo Ukrajinca u Slavonskom Brodu - 6 U stanu Cure detalji o ubojstvu u Slavonskom Brodu: Na proslavi rođendana izbila je tučnjava...

Državno odvjetništvo u Varaždinu priopćilo je da će pokrenuti istragu protiv 53-godišnjakinje zbog zloporabe položaja i ovlasti i krivotvorenja službene isprave. Odvjetništvo navodi kako se osnovano sumnja da je okrivljenica od ožujka 2011. do listopada 2013. kao voditeljica računovodstva u OŠ Strahoninec u Međimurskoj županiji uplaćivala različite svote sa žiroračuna škole na svoj žiro i tekući račun te na žiroračun svojeg supruga.

Već tri godine vodi se istraga o porijeklu imovine njegove obitelji!

Sumnja se kako je zbog prikrivanja tih transakcija u izvodima platnog prometa škole izbrisala podatke o obavljenim isplatama u svoju korist i u korist supruga.

Istraga je pokrenuta četiri mjeseca pošto je ravnatljica škole Jelena Okun prijavila sumnju u pronevjeru novca. U međuvremenu je Školski odbor računovotkinji uručio izvanredni otkaz.

Ravnateljica Okun rekla je kako je osumnjičena novac vratila te da su u školi svi sretni što imaju novac potreban za normalno funkcioniranje, te dodala kako očekuje da će institucije odraditi svoj posao.

Gradonačelnica Siska Kristina Ikić-Baniček: Policija iz Gradske vijećnice izuzela spornu dokumentaciju

Međimurski župan Matija Posavec, nakon tog slučaja, zatražio je po hitnom postupku kompletna financijska izvješća svih škola te ulazne i izlazne fakture, koje je i dobio. Unutarnja revizija Međimurske županije trenutačno obavlja provjeru, a župan će slučaj komentirati pošto dobije potpuno izvješće.

Posavec je istaknuo da županija nema ovlasti smjenjivati ravnatelje te da je to u ovlasti školskih odbora, a u konkretnom slučaju iz predmeta potpunu odgovornost imala je i ima samo ravnateljica škole. Dodao je i kako je radi sprječavanja mogućih zloporaba sustava 'u postupku uvođenje sustava riznice u Međimurskoj županiji kako bi se u svakom trenutku kontrolirali financijski tokovi školskih ustanova'. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene