Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Istraga nad školskom računovotkinjom

Na osobni račun isplatila više od 140.000 kuna školskog novca!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Protiv voditeljice računovodstva jedne Osnovne škole u Međimurju državno je odvjetništvo pokrenulo istragu zbog sumnje da je različite svote sa žiroračuna škole isplaćivala na osobne račune kao i na račune svojeg supruga.

Računovotkinja, koja je dobila otkaz, a nepripadnu materijalnu štetu u iznosu većem od 140. 000 kuna u međuvremenu je vratila.

Pročitajte i ovo Kneginec prometna 8 Kneginec FOTO Teška prometna nesreća kod Varaždina: Uletio u dvorište kuće pa završio na krovu, ima ozlijeđenih Odbjegli vlak u Indiji Pokrenuta istraga VIDEO Odbjegli vlak jurio 70 kilometara bez vozača

Državno odvjetništvo u Varaždinu priopćilo je da će pokrenuti istragu protiv 53-godišnjakinje zbog zloporabe položaja i ovlasti i krivotvorenja službene isprave. Odvjetništvo navodi kako se osnovano sumnja da je okrivljenica od ožujka 2011. do listopada 2013. kao voditeljica računovodstva u OŠ Strahoninec u Međimurskoj županiji uplaćivala različite svote sa žiroračuna škole na svoj žiro i tekući račun te na žiroračun svojeg supruga.

Već tri godine vodi se istraga o porijeklu imovine njegove obitelji!

Sumnja se kako je zbog prikrivanja tih transakcija u izvodima platnog prometa škole izbrisala podatke o obavljenim isplatama u svoju korist i u korist supruga.

Istraga je pokrenuta četiri mjeseca pošto je ravnatljica škole Jelena Okun prijavila sumnju u pronevjeru novca. U međuvremenu je Školski odbor računovotkinji uručio izvanredni otkaz.

Ravnateljica Okun rekla je kako je osumnjičena novac vratila te da su u školi svi sretni što imaju novac potreban za normalno funkcioniranje, te dodala kako očekuje da će institucije odraditi svoj posao.

Gradonačelnica Siska Kristina Ikić-Baniček: Policija iz Gradske vijećnice izuzela spornu dokumentaciju

Međimurski župan Matija Posavec, nakon tog slučaja, zatražio je po hitnom postupku kompletna financijska izvješća svih škola te ulazne i izlazne fakture, koje je i dobio. Unutarnja revizija Međimurske županije trenutačno obavlja provjeru, a župan će slučaj komentirati pošto dobije potpuno izvješće.

Posavec je istaknuo da županija nema ovlasti smjenjivati ravnatelje te da je to u ovlasti školskih odbora, a u konkretnom slučaju iz predmeta potpunu odgovornost imala je i ima samo ravnateljica škole. Dodao je i kako je radi sprječavanja mogućih zloporaba sustava 'u postupku uvođenje sustava riznice u Međimurskoj županiji kako bi se u svakom trenutku kontrolirali financijski tokovi školskih ustanova'. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene