Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Zbog osnovane sumnje da je prijetio zaposlenicima Krapinsko-zagorske županije jučer je u Istražni centar Županijskog suda u Zagrebu doveden 68-godišnji muškarac iz Đurmanca, doznaje se danas iz policije.


Josip Vincelj je 9. veljače, između 11 i 12 sati, došao u sjedište Županije u Krapini i zaprijetio zaposlenicima da će donijeti plinsku bocu i da će sve dići u zrak. Vincelj nije bio zadovoljan nakon sastanka sa županicom Sonjom Borovčak i pomoćnikom županijskog pročelnika prometa Željkom Horvatom, rekao je danas županijski glasnogovornik Josip Bosak. Na sastanku se Vincek požalio da prolaznicima prijeti opasnost od potpornog zida u njegovu selu Ravninskome u đurmanečkoj općini.

Vezani članci Policija, ilustracija Prijetio djetetu (11) da će mu napasti majku, prijetnje ponovio i bivšoj supruzi i njezinu partneru Sjekira (Foto: Guliver/Thinkstock) Nasilnik u Kaštelima sjekirom krenuo na policiju, svladala ga interventna: Prevezen na psihijatriju

Čelnici su mu obećali pomoć, napomenuvši da spomenuta nerazvrstana cesta nad kojom navodno visi potporni zid te prijeti školskoj djeci, nije u nadležnosti Županije, već općine koju su o svemu izvijestili. Vincelj se naglo uzrujao i rekao da će sebe i sve u Županiji raznijeti plinskom bocom. Iz Županije su pozvali policiju, pa je Vincelj ubrzo uhićen, ispitivan je u krapinskoj policiji, a jučer i odveden na ispitivanje u Zagreb.