Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Kazneno i prekršajno odgovarat će 30-godišnjak iz Rebića kod Udbine, koji je na svom Facebooku objavljivao fotografije na kojima na glavi nosi kapu s oznakama dinarske četničke divizije, ali i zbog oružja i eksploziva koje je pronađeno u kući koju koristi.


Ličko-senjska policija u srijedu je priopćila kako je osumnjičeni od 2010. do 22. studenoga ove godine na Facebooku objavljivao svoje fotografije s četničkom kapom. Stoga je prekršajno prijavljen zbog javnog nošenja ili isticanja simbola koji remete javni red i mir, te tiskanja i snimanja stvari kojima se na nametljiv ili drzak način remeti mir građana.

Vezani članci Problemi pri prijavi za energetsku obnovu obiteljskih kuća "Tražimo da se natječaj ponovi!" - Građani bijesni zbog natječaja za energetsku obnovu, stigao odgovor Fonda Martina Živković posadila vrt, netko ju je prijavio Zasadili mini vrt u centru Zagreba, pa dobili kazne! Evo koliko moraju platiti zbog nekoliko biljka

U policiji napominju kako Facebook tog 30-godišnjaka nije "zaključan", pa su sporne fotografije bile dostupne većem broju građana.

On će kazneno odgovarati i za nedozvoljeno posjedovanje, izradu i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari, s obzirom na to da je policija u istrazi pretražila prostorije u kojima živi, te pronašla tromblonsku minu, poluautomatsku pušku, vojni karabin i 83 komada raznog streljiva, koje je neovlašteno posjedovao. (Hina)