Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Lažno se predstavljale

Zagreb: Tri djevojke prevarom od starijih ljudi 'izvukle' više od milijun kuna!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tri žene osumnjičene su da su od 24 osobe prijevarom uzele više od milijuna kuna.

Policija je izvijestila kako su 30-godišnjakinja, 22-godišnjakinja i 28-godišnjakinja na kućni telefon zvale osobe starije životne dobi, predstavljale se kao djelatnice HZZO-a, HZMO-a i banke te od njih tražile da im pripreme novčanice koje je potrebno provjeriti jer su se navodno pojavile krivotvorene.

Pročitajte i ovo Bruna Papić - 1 Napadač priveden Stravičan napad na žene u Splitu: Struka poslala jasnu poruku, a jedno je ključno Ilustracija napadnutog dostavljača hrane Jedan lakše ozlijeđen U Zagrebu dva napada na dostavljače hrane

Ukupno su od žrtava 'izvukle' oko 1 200 920 kuna. S prevarama su započele još prošle godine. 'Dana 7.12.2011. godine oko 14,30 sati, u Zagrebu, Kružna ulica, u kući, 30 i 22-godišnjakinja su prethodno nazvale 82-godišnjaka od kojih se jedna predstavila kao djelatnica Zagrebačke banke i priopćila mu da mora zamijeniti sav novac koji ima u kući jer da taj novac u protivnom više neće vrijediti. Kako je 82-godišnjak izjavio da je bolestan, jedna od počiniteljica je osobno došla na adresu gdje ju je čekao s pripremljenih 21.000 kuna. Kada je oštećeni zatražio na uvid identifikacijske dokumente, počiniteljica ga je udarila, nakon čega se sa novcem udaljila', priopćila je PU zagrebačka.

>> Lažirali prometnu i od osiguranja izvukli 50.000 kuna

Od veljače prošle godine do siječnja ove godine počiniteljice su na sličan način opljačkale 24 osobe. Njihove žrtve stanuju na području Zagreba i Petrinje.

Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja osumnjičen su privedene pritvorskom nadzorniku, dok je Općinskom državnom odvjetništvu podnijeto Posebno izvješće.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene