Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Strava u Puli

Pred vlasnicom ubio psa: ''Ubadao je moju Koko, krv je špricala na sve strane, vezala sam šal, ali..''

Mladić u Puli usred bijela dana psa izbo nožem (Foto: Glas Istre)
Mladić u Puli usred bijela dana psa izbo nožem (Foto: Glas Istre) Glas Istre
Aktualno Galerija +0 Mladić u Puli usred bijela dana psa izbo nožem (Foto: Glas Istre) Galerija 1/1 >>
Sedmogodišnja kujica američkog staforda Koko brutalno je ubijena u subotu oko 16 sati dok je u Šijanskoj šumi u Puli šetala sa svojom vlasnicom. Puljanin joj je zadao četiri ubodne rane nožem, od kojih je jedna duboka čak osam centimetara!

''Koko je bila kućni pas, naš ljubimac, odgojena da bude s djecom. Ona je spavala s mojom djecom. O njezinoj blagoj naravi, mada spada u opasne pasmine, dovoljno govori činjenica da se ona uopće nije branila, da je primila četiri uboda nožem i krenula prema meni... Nakon nekoliko metara samo je pala, dok je krv iz nje šikljala na sve strane'', ispričala je za Glas Istre potresena vlasnica psa.

Pročitajte i ovo Ilustracija KBC Split Muškarac napadnut nožem u Splitu, policija privela dvije osobe Ilustracija Istraga u tijeku Užas u njemačkoj školi: Učenik nožem napao kolege, mediji objavili da ima mentalne probleme

Puljanka je te subote, zajedno sa svojom prijateljicom i njezinim psom, krenula u Šijansku šumu, u kojoj i inače šeću sa psima. Oko 16 sati krenule su dublje u šumu kako bi pustile pse s povodaca da se istrče.

Tamo su vidjele mlađeg dečka i curu kako zajedno sa psom čuče u žbunju. Nakon sat vremena, na povratku, ponovo su naletjele na njih. ''Moja Koko krenula je prema njima da ih pozdravi, pronjuška. No čim je prišla, taj je manijak uhvatio svog psa, dignuo ga u zrak i krenuo rukom prema mome psu. U početku uopće nisam shvatila što se događa, pas je cvilio, ovaj ga je i dalje ubadao, Koko se u jednom momentu samo okrenula i počela vraćati prema meni. Da je barem uzvratila, možda bi danas bila živa. Kada sam stigla do nje, ona je već pala na pod, krv je špricala na sve strane. Vezala sam šal oko nje, ali nisam mogla spriječiti daljnje krvarenje'', ispričala je vlasnica psa.

Policija zaprimila dvije prijave

O incidentu koji se dogodio oglasila se i PU istarska. Policija kaže da su istog dana dobili dvije prijave, jednu za napad staforda, a drugu za ubojstvo tog istog psa. Prvu prijavu podnio je 27-godišnji mladić, koji tvrdi da je staforda nožem napao u samoobrani, a drugi je podnijela vlasnica staforda.

"U nedjelju, 10. veljače 27-godišnji muškarac prijavio je pulskoj policiji da ga je dan ranije oko 15:30 u Šijanskoj šumi u Puli, dok se šetao s djevojkom i psom pasmine koker, napao pas pasmine staford, koji je do njih dotrčao bez povodca. Kako bi spriječio daljnji napad na svog psa i sebe samoga, ozlijedio ga je džepnim nožem.

Isti dan pulskoj je policiji prijavu podnijela i 41-godišnja vlasnica psa s obzirom na to da je staford od zadobivenih ozljeda uginuo. Policijski službenici na mjestu događaja obavili su očevid, prikupili obavijesti od svjedoka događaja te zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela ubijanje ili mučenje životinja proveli kriminalističko istraživanje. O svemu utvrđenom bit će dostavljeno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu", stoji u priopćenju PU istarske.

 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene