U Rapainu Klancu kod Brinja ubijen muškarac - 2
U Rapainu Klancu kod Brinja ubijen muškarac - 2 Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

U obiteljskoj kući u Rapainu Klancu kod Brinja 52-godišnji muškarac je tijekom noći ili u četvrtak u ranim jutarnjim satima zadobio više udaraca po glavi od kojih je umro na mjestu zločina.


Na Županijskome sudu u Karlovcu u četvrtak popodne ispitivao se njegov sin, (20), osumnjičen da ga je ubio. Sudac mu je odredio jednomjesečni istražni zatvor zbog osobito teškog kaznenog djela i mogućeg utjecaja na svjedoke.

Sudac istrage karlovačkog Županijskog suda Ante Ujević potvrdio je kako je mladić osumnjičen za osobito teško kazneno djelo za koje zakon predviđa kaznu od 21 do 40 godina zatvora.

 

 

Županijsko državno odvjetništvo je objavilo kako postoji osnovana sumnja da je 20-godišnji osumnjičenik jučer u obiteljskoj kući u mjestu Rapain Klanac "alatom, s ciljem da usmrti svojeg 52-godišnjeg oca, zadao ocu udarce u glavu dok je ovaj spavao i time mu nanio ozljede od kojih je umro na mjestu događaja”.

 

Osim zbog počinjenog osobito teškog kaznenog djela istražni zatvor mu je određen i, kako je rekao sudac Ujević, zbog opasnosti da bi na slobodi mogao utjecati na svjedoke.

"Treba ispitati više svjedoka, a kako su to sve njegovi susjedi i rodbina treba otkloniti tu opasnost", rekao je Ujević koji je također potvrdio da se osumnjičenik branio šutnjom i da nije priznao kazneno djelo. Također je rekao da je ubojstvo počinjeno sjekirom.

Tijekom očevida s mjesta zločina jučer su jučer uzeti tragovi, odvjetništvo je naložio obdukciju radi utvrđivanja uzroka smrti te izvide radi utvrđivanja svih drugih okolnosti u kojima je počinjeno ubojstvo.

Kako se neslužbeno doznaje, ubijeni je bio vlasnik OPG-a i u Rapainom Klancu živio je s 20-godišnjim sinom i desetogodišnjom kćeri. Ima još jednu odraslu kćer, a njihova majka živi u inozemstvu.

Jutarnji list piše kako je ubijeni navodno otprije poznat kao teški obiteljski nasilnik prema supruzi i djeci, među ostalim i mlađoj sestri osumnjičenog prema kojoj je brat bio zaštitnički nastrojen.

Talijanska policija, ilustracija Zločin koji je zgrozio Italiju: Muškarac iz Hrvatske ubio svoje dijete (2), mučio ga i na njemu gasio čikove

Britanska policija, ilustracija Strava u Londonu: U masovnoj tučnjavi nožem ubijeno dvoje tinejdžera, ljudi bezuspješno oživljavali dječaka