Talijanska policija, ilustracija
Talijanska policija, ilustracija Foto: Getty Images

Na doživotni zatvor uz devet mjeseci samice osuđen je muškarac (27) podrijetlom iz Hrvatske zbog ubojstva dvogodišnjeg sina. Zločin se dogodio u svibnju 2019.


Dijete je cijelu noć plakalo pa ga je muškarac mučio, tukao i po njemu gasio čikove.

Vezani članci Zlostavljanje djece, ilustracija Uhićen 69-godišnjak iz BiH: Mjesecima spolno zlostavljao dijete u Istri U tramvaju na Mostu mladosti pronađeno mrtvo tijelo muškarca - 10 Ubojici iz tramvaja još nema traga, policija objavila što je dosad utvrđeno: Beživotno tijelo najprije uočila putnica...

Nepravomoćnu presudu mu je izreklo prvostupanjsko vijeće suda u Milanu, a bit će i protjeran iz zemlje kad se Italija dogovori s Hrvatskom oko izručenja jer je muškarac hrvatski državljanin, prenosi Jutarnji list. Tužiteljstvo ga je teretilo i za mučenje maloljetnih kćeri, ali to mu nije dokazano. No dokazano je maltretirao supruge s kojom ima ukupno petero djece. S petim djetetom bila je trudna u vrijeme kad joj suprug ubio dječaka. Protiv njega je pokrenula i parnični postupak, na temelju kojeg bi joj moglo pripasti 300.000 eura.

Do kraja kolovoza sudsko vijeće mora dostaviti pisanu odluku s obrazloženjem, Njegov odvjetnik već je najavio žalbu.

Muškarac je navodno u stanu u San Siru te noći bio sa suprugom i još troje djece. Oko tri sata poslije ponoći probudio se, a zatim je uznemireno hodao po stanu. Konzumirao je i hašiš, a dječji plač ga je živcirao. Tukao je dijete, a kako ono nije prestajalo plakati, po njemu je počeo gasiti čikove.

Sam je navodno nazvao hitnu pomoć, a prije nego su stigli, pobjegao je iz stana i sakrio se kod poznanika. Tijekom suđenja krivnju je pokušao svaliti na majku. Rekao je da je od hašiša znao imati paranoje pa je tako mislio da mu je sin uklet.

Muškarac navodno na izrečenu presudu nije ni trepnuo.