Arsenal oružja, od bombi i mina pa do karabina i automatskih puški, skrivao je 78-godišnjak u svojoj kući na području Brestovca, pa ga je požeško-slavonska policija kazneno prijavila zbog nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari, za što mu prijeti kazna zatvora od šest mjeseci do pet godina.

Galerija


Požeško-slavonska policija objavila je u ponedjeljak na konferenciji za novinare kako je u pretrazi kuće u kojoj prebiva 78-godišnjak pronašla bombe, mine, puške, mitraljeze, prigušivače i streljivo.

Vezani članci Požar automobila / Ilustracija Desetak vozila izgorjelo na Lošinju u dva odvojena požara: Policija otkrila uzrok nesreće Zgrade, ilustracija - 1 Zločinačko udruženje iz Pule: Zaradili 3,7 milijuna kuna prodajući nekretnine koje nisu njihove

Među predmetima koje je osumnjičeni neovlašteno posjedovao bile su tri poluautomatske puške "crvena zastava", dvije puške M-48, četiri puškomitraljeza, tri karabina, dvije automatske puške "Špagin Dobošar", automatska puška M-70, pištolj ručne izrade, tzv. kubura.

Našle su se tu i protupješačke mine, upaljači za minu, tromblonska mina, kapisle, dva metra štapina, 380 grama baruta, cijevi za pušku i šest drvenih kundaka, spremnici za puške, dva prigušivača i nešto manje od 3700 komada streljiva.

U sklopu kriminalističkog istraživanja policija je od 78-godišnjaka iz preventivnih razloga oduzela oružje i streljivo za koje je posjedovao dozvolu.

Policija podsjeća građane kako je i dalje u tijeku akcija "Manje oružja – manje tragedija" za sigurniju budućnost bez oružja, u sklopu koje mogu bez sankcija predati oružje i eksplozivna sredstva ako ih nedozvoljeno posjeduju i na taj način učiniti svoj dom sigurnijim, a možda spasiti i nečiji život.

U prva četiri mjeseca požeško-slavonskoj policiji građani su predali sedam komada automatskog oružja, 64 komada rasprskavajućeg oružja (od toga 30 ručnih bombi, šest mina i 28 ostalih rasprskavajućih sredstava), dva kilograma eksploziva te 3310 komada raznog streljiva. (Hina)