Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

O ozbiljnosti požara svjedoči i uključivanje dva zrakoplova tipa canadair koji su vatrogascima na terenu pritekli u pomoć oko 12 sati.


Oko 11 sati na brdu Veleć u Dubrovačkom primorju izbio je šumski požar. Gori šuma između mjesta mjesta Ošlje i Stupa, doznajemo od Dubrovačkih vatrogasaca.

Zagreb: Požar na divljem deponiju u Čulinečkoj ulici

Vezani članci Vatrogasci, ilustracija Starica u zgradi pustila plin iz plinske boce i potpalila ga šibicama: Uhićena je i pritvorena Požari na otoku Fraser, Australija Drama na otoku pod zaštitom UNESCO-a: Vatra bjesni, stanovništvo bježi

Trenutno se na terenu nalazi 47 vatrogasaca i 12 vatrogasnih vozila koji pokušavaju lokalizirati požar. O ozbiljnosti požara svjedoči i uključivanje dva kanadera koji su vatrogascima na terenu pritekli u pomoć oko 12 sati, potvrdio je vatrogasni zapovjednik dubrovačko-neretvanske županije Stjepan Simović.

Dodao je kako gori oko 30-ak hektara borove šume, a u blizini mjesta požara, na svu sreću, nema kuća.

U gašenje požara uključili su se JVP Dubrovačko primorje sa 3 vozila i 13 vatrogasaca, DVD Slano sa 2 vozila i 6 vatrogasaca, DVD Majkovi sa jednim vozilom i 3 vatrogasca, DVD Ston sa 2 vozila i 7 vatrogasaca, DVD Putnikovići sa 2 vozila i 8 vatrogasaca te intervencijska vatrogasna postrojba Dubrovnik sa 2 vozila 10 vatrogasaca.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook