Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Potonula jahta, nautičar se spasio gumenim čamcem

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sinoć je na zapadu Kornata u jugoistočnom dijelu Nacionalnog parka prema otvorenom moru nakon udarca u hrid Klint potonula jahta duga 11,5 metara tipa "sunshine 38", a jedini nautičar na njoj, 57-godišnji slovenski državljanin, spasio se prešavši na gumeni čamac.

"Ploveći od Piškere prema Primoštenu, nautičar je uključio
autopilota, a oko 22 sata zamijetio je hrid, no nije uspio na vrijeme reagirati i jahta je udarila u hrid i u nju je prodrlo more", rekla je glasnogovornica Ministarstva mora, turizma, prometa i razvitka Marina Halužan.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Tragični susret Horor na godišnjem odmoru: Bračnom paru zatvorenici oteli jahtu, a njih bacili u more? "Riješili su ih se" Ilustracija kad zatrese ispod površine VIDEO Pogledajte kako izgleda potres pod morem

Dodala je da je nautičar dva sata pokušavao iscrpsti vodu, no da nije uspio i jahta je potonula, a nautičar je gumenjakom jutros oko 6 sati uspio doploviti do recepcije NP "Kornata" na Ravnom Žaknu, odakle je prevezen na Murter.

Lučki kapetan ga je uputio u ambulantu radi liječničke pomoći jer je lakše ozlijedio glavu, a bio je i u šoku, dodala je Halužan.

Lučki kapetan u Murteru ispitao je slovenskog nautičara utvrdivši da je odgovoran za pomorsku nesreću, te je prekršajno prijavljen, rekla je glasnogovornica Halužan.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene