Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Sinoć je na zapadu Kornata u jugoistočnom dijelu Nacionalnog parka prema otvorenom moru nakon udarca u hrid Klint potonula jahta duga 11,5 metara tipa "sunshine 38", a jedini nautičar na njoj, 57-godišnji slovenski državljanin, spasio se prešavši na gumeni čamac.


"Ploveći od Piškere prema Primoštenu, nautičar je uključio
autopilota, a oko 22 sata zamijetio je hrid, no nije uspio na vrijeme reagirati i jahta je udarila u hrid i u nju je prodrlo more", rekla je glasnogovornica Ministarstva mora, turizma, prometa i razvitka Marina Halužan.

Vezani članci Hladno vrijeme Hladna fronta zahvatit će cijelu Hrvatsku: Idućeg tjedna moguć čak i - snijeg, i to ne samo u gorju Hobotnica napala čovjeka u Australiji 04 Hobotnica u plićaku napala geologa: ''Voda je odjednom postala mutna...''

Dodala je da je nautičar dva sata pokušavao iscrpsti vodu, no da nije uspio i jahta je potonula, a nautičar je gumenjakom jutros oko 6 sati uspio doploviti do recepcije NP "Kornata" na Ravnom Žaknu, odakle je prevezen na Murter.

Lučki kapetan ga je uputio u ambulantu radi liječničke pomoći jer je lakše ozlijedio glavu, a bio je i u šoku, dodala je Halužan.

Lučki kapetan u Murteru ispitao je slovenskog nautičara utvrdivši da je odgovoran za pomorsku nesreću, te je prekršajno prijavljen, rekla je glasnogovornica Halužan.