Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Policija rekonstruirala zločin

Pritvorena dvojica zbog pokušaja ubojstva u Makarskoj

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dežurni istražni sudac Županijskog suda u Splitu pritvorio je dvojicu muškaraca osumnjičenih da su jučer rano ujutro sudjelovali u pokušaju ubojstva na makarskom kolodvoru gdje je mecima u trbuh propucan 37-godišnji G.B. iz Drvenika, priopćila je splitska policijska uprava.

Nakon obavljenog očevida i krim obrade, policija je rekonstruirala tijek težeg ozljeđivanja G.B. i utvrdila motiv pucnjave, kazala policijska glasnogovornica Marina Kraljević Gudelj. Po policijskom priopćenju, sve je započelo u jednom narodnjačkom klubu u Makarskoj gdje je M.R. (32) iz Makarske od vlasnika lokala zatražio da pojača glazbu koja je u tom trenutku svirala. Kako je tada bilo već prošlo četiri sata ujutro, vlasnik je odbio udovoljiti želji gosta. Uslijedila je verbalna prepirka između M.R. i vlasnika u čiju je obranu potom stao G.B.

Pročitajte i ovo Ubojstva u Kanadi istraga policije Horor u Kanadi: Muškarac (29) ubio pet članova obitelji, među njima i dvomjesečnu bebu Ilustracija Reagiralo i veleposlanstvo Smrtonosno upoznavanje uzelo osam života: I komičar pronađen mrtav, sve žrtve povezuje jedna stvar

Nekoliko trenutaka kasnije M.R. je zajedno s P.G. (27) iz Zagreba otišao iz narodnjačkog kluba, te je, utvrđeno je krim obradom, za to vrijeme otišao po pištolj Berettu, kalibra 7,65 milimetara. Kako pri povratku u lokal više nije zatekao G.B. svojim ga je BMW-om poslije pet sati tražio po Makarskoj, a kada ga je konačno i pronašao ispalio je metak put njega pogodivši ga u trbuh. Prijatelj s kojim se u to vrijeme u društvu nalazio G.B. brzo je reagirao, te pozvao Hitnu pomoć i policiju kojoj je do u detalje opisao automobil i registraciju s kojim su napadač i njegov pomagač iz Zagreba pobjegli s mjesta događaja.

>> U pucnjavi nakon svađe ranjen 37-godišnjak

Brzom reakcijom lokalne policije u 6 sati, u mjestu Kozica kod Vrgorca, uhićeni su M.R. i P.G. Na autobusnom kolodvoru je Ekipa za očevide pronašla čahuru kalibra 7,65 milimetara, zrno streljiva, pištolj Berettu i spremnik sa 6 komada streljiva. Po nalogu istražnog suca pretražen je stan u Makarskoj, te BMW, a alkotestom dvojice osumnjičenika je utvrđeno kako je M.R. imao 1,14 promila, a P.G. 1,44 promila. Policija je M.R. osumnjičila za ubojstvo u pokušaju, a njegovog prijatelja P.G. za pomaganje jer kako su policiji izjavili brojni svjedoci tog događaja upravo je P.G. svom prijatelju M.R. rekao da puca u G.B. i ako to ne napravi da će on umjesto njega. Obojica osumnjičenih se u policiji branila šutnjom.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene