Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Provedeni očevidi

Utvrđeni uzroci požara na jugu Hrvatske: Jedan je prouzročio udar groma, za drugi je isključen tehnički uzrok

Požar Župa dubrovačka
Požar Župa dubrovačka Foto: Bozo Radic/Cropix
Požar u Brsečinama je nastupio uslijed udara groma, dok je kod požara u Župi dubrovačkoj isključen tehnički uzrok požara, javlja policija.

Nakon što su se za to stekli uvjeti, policija je obavila očevide na požarištima na kojima su proteklih dana izbili požari u okolici Dubrovnika, jedan u Brsečinama, a drugi u Župi dubrovačkoj.

Provedenim očevidom na mjestu požara poviše Brsečina, na predjelu brda Mrčevac, koji je izbio u poslijepodnevnim satima u nedjelju, a koji je u cijelosti lokaliziran dva dana kasnije, utvrđeno je kako je požar nastao kao posljedica udara groma, a opožarena je površina od 80 hektara.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković Odluka na sjednici Plenković: ''Vlada će distribuirati 20 milijuna eura kao pomoć za nastale štete od nevremena''

Očevidom na mjestu požara koji je izbio nešto iza ponoći u utorak u mjestu Soline u Župi dubrovačkoj, a koji je lokaliziran u srijedu, isključen je tehnički uzrok nastanka požara.

Iz policije ističu da se u tom smislu nastavlja kriminalističko istraživanje kako bi se utvrdio točan način izbijanja ovog požara.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene