Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Policijska uprava primorsko-goranska je priopćila da nije utvrđeno sudjelovanje policajaca u navodnoj otmici 24-godišnjeg Riječanina Igora Fehira.


Fehir je nestao 28. lipnja, a pronađen je živ u talijanskom gradu Vicenza. Njegova majka je ispričala kako je od sina dobila SMS poruku u kojoj je pisalo da su ga otela tri kriminalca odjevena u policijske odore.

Vezani članci Sberbank u Rusiji, ilustracija Talačka kriza u Rusiji: Uhićen muškarac koji upao u banku i zatočio zaposlenike Nigerija, ilustracija U masovnoj otmici ubijen policajac, više od 80 učenika oteto u napadu na školu

>> Nestali se javio majci iz Italije: Tvrdi da su ga oteli lažni policajci

Policijska uprava primorsko-goranska danas je izvijestila kako samostalno i u suradnji s talijanskom policijom nastavlja provoditi kriminalističko istraživanje.

Provjeravaju se navodi 24-godišnjaka koje je dao u svojim izjavama policijskim službenicima talijanske i primorsko-goranske policije. Obzirom na njegovu izjavu, u konzultaciji s nadležnim državnim odvjetništvom, policija je bila spremna od mladića zaprimiti kaznenu prijavu, što je on odbio.

Kako je 24-godišnjak odbio liječnički pregled u RH policija utvrđuje i kvalifikacije mladićevih ozljeda koje su utvrđene liječničkim pregledom u zdravstvenoj ustanovi u Italiji. U dosadašnjem tijeku kriminalističkog istraživanja nije utvrđeno sudjelovanje uniformiranih osoba policije u navedenom događaju. Po završetku kriminalističkog istraživanja, o svemu učinjenom biti će izvješteno nadležno državno odvjetništvo, priopćila je policija.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.