Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Slučaj bivšeg župnika iz Bibinja, don Nedjeljka Ivanova, razvija se dalje. Kako neslužbeno doznajemo, Ivanova je ispitala policija.


Iz PU zadarske, tu informaciju nisu službeno potvrdili, ali ističu kako se istraga i dalje provodi. Glasnogovornik PU zadarske Elis Žodan istaknuo je kako se na dnevnoj bazi obavljaju obavijesni razgovori sa svjedocima i ljudima koji imaju veze sa slučajem.

Vezani članci Papa emeritus Benedikt XVI. (Foto: AFP) Pismo bivšeg pape zgrozilo javnost: Za pedofiliju u crkvi optužio "lude šezdesete" i borbu za ljudska prava Svećenik (Ilustracija: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL) Skandal u katoličkom dječjem domu u BiH? Štićenice tvrde: "Za laku noć obilazio bi krevete i zavlačio ruke pod pokrivač..."

>> Evo što je Bozanić rekao još 2010.: Tko zataškava pedofiliju, griješi!

Žodan ističe kako je posao policije vrlo opsežan, s obzirom da se radi o događaju otprije 20 do 30 godina. Isto tako je istaknuo, odgovarajući na pitanje o tome kako pravni stručnjaci smatraju da će čitav slučaj u zastaru, namjeru policije da svoj dio posla obavi do kraja i u suradnji s Državnim odvjetništvom.

Podsjetimo, sve je počelo nakon što je nedavno otkriveno kako je jedan bivši župnik iz zadarskog priobalja godinama seksualno zlostavljao djecu. Optužbe su krenule od sada već odraslih muškaraca. Među njima je i jedan hrvatski liječnik iz SAD-a koji se osobno požalio nadbiskupu Želimiru Puljiću prilikom posjeta SAD-u. Zadarskoj policiji nitko nije službeno prijavio niti jedan slučaj.