Obavijesti Video Pretražite Navigacija
USKOK pokrenuo istragu

Policajci odavali tajne informacije krijumčarima oružja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Trojica zagrebačkih policajaca uhićena su zbog odavanja povjerljivih informacija skupini krijumčara oružja i USKOK je protiv njih zatražio istražni zatvor o čemu će se poslijepodne odlučiti na zagrebačkom Županijskom sudu.

Protiv policajaca i 14 osumnjičenih pripadnika krijumčarske skupine USKOK je pokrenuo istragu, a istražni zatvor je zatražen samo protiv policajaca. O tome će na ročištu zatvorenom za javnost odlučiti sudac istrage Krešimir Devčić.

Osumnjičene se tereti za zlouporabu položaja i ovlasti, poticanja na zlouporabu položaja i ovlasti te primanja mita i krivotvorenja službene isprave.

USKOK u priopćenju objavljenom na svojim internetskim stranicama nije objavio identitet osumnjičenih niti u kojim policijskim postajama trojica policajaca rade, no neslužbeno se doznaje da je riječ o 42-godišnjem D.K. iz policijske postaje Črnomerec-Susedgrad te 47-godišnjem Ž.J. i 36-godišnjem V.V. iz policijske postaje Dugo Selo.

Njih se tereti da su od 22. ožujka do 28. studenoga ove godine osumnjičenim krijumčarima odavali službene povjerljive podatke iz MUP-ovog informacijskog sustava. Policajci su, tvrde u USKOK-u, u više navrata osobno obavljali tražene provjere i pribavljali podatke ili su te provjere na njihov zahtjev obavili njihove kolege policajaci.

Pribavljene podatke potom su navodno neovlašteno prosljedili ostalim osumnjičenicima, no tereti ih se i da su u više navrata svjesno poduzimali aktivnosti u cilju sprječavanja primjene pravodobnih policijskih mjera prema pojedinim osobama, a dijelom i evidentiranim počiniteljima raznih kaznenih djela. Osumnjičene policajce tereti se i da su ostalim osumnjičenicima davali upute o davanju izjava u službenim policijskim obradama.

Iz zagrebačke policije najavili su da će policajci biti udaljeni iz službe i da će se protiv njih pokrenuti stegovni postupak zbog teže povrede službene dužnosti.

Akcija USKOK-a i policije je, po pisanju medija, trajala više mjeseci, a za sada nije poznato jesu li trojica policajaca za odavanje informacija dobivali novac. (HINA)

Pročitajte i ovo Dragan Kovačević - 2 On najavio kaznenu prijavu USKOK podigao optužnicu protiv Dragana Kovačevića: Za mito uzimao skupa odijela Policija uhićeni policajci i pročelnica USKOK objavio detalje zataškavanja prometne nesreće u kojoj je sudjelovao gradonačelnik Vrbovskog

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene