Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Policajac i bivši policajac osumnjičeni za pokušaj iznude

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Djelatnici osječko-baranjske Policijske uprave sinoć su istražnom sucu osječkoga Županijskoga suda priveli 46-godišnjeg Osječanina, djelatnika te PU, te 43-godišnjaka iz Čepina, bivšeg djelatnika policije, zbog osnovane sumnje u pokušaj iznude, izvijestila je danas ta PU.

Kriminalističkom obradom utvrđena je osnovana sumnja da je 46-godišnji osumnjičenik oštećenika, s kojim je prethodno bio u poslovnom odnosu, ozbiljnom prijetnjom pokušao prisiliti na isplatu navodnoga duga, s ciljem pribavljanja protupravne imovinske koristi. 

Pročitajte i ovo Novac Bivši poslovni partneri Oteli ga, zatočili i prijetili: Zadranin im u strahu za život prepisao nekretninu Ilustracija U prisutnosti djeteta Muškarac priveden u Rovinju: Udarao po vratima i žrtvu ozlijedio elektrošokerom

Nakon što nije uspio u cijelosti ostvariti namjeru, angažirao je osumnjičenog 43-godišnjaka, koji se oštećeniku predstavio kao osoba koja je otkupila navodni dug, te su obojica osumnjičenika, od svibnja do kolovoza ove godine, višekratno upućivala ozbiljne prijetnje oštećenom. 

Osumnjičenici su jučer lišeni slobode te su, uz kaznenu prijavu, u večernjim satima privedeni u Istražni centar osječkoga Županijskoga suda. 

Budući da je osumnjičeni 46-godišnjak policijski službenik osječko-baranjske PU, načelnik te PU donijet će odluku o udaljenju s dužnosti i pokretanju disciplinskog postupka, izvijestila je PU.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene