Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dnevnik Nove TV na mjestu događaja

Pogledajte što je ostalo od vojarne Pađene nakon požara i eksplozija

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kamere Dnevnika Nove TV bile su u vojarni Pađene. Pojedini dijelovi vojarne potpuno su uništeni.

U tom vojnom objektu je nakon prošlotjednog požara eksplodiralo čak 1.800 tona uskladištenog streljiva. Časnici Hrvatske vojske upozoravaju civile na svakodnevnu suradnju s pirotehničarima jer eksplozivnih sredstava može biti posvuda. Granata je eksplodiralo na stotine. Dijelovi vojarne uništeni su u vatri. Skladištu odakle su grmjele snažne eksplozije, još se nitko osim najobučenijih pirotehničara nije približio.

Pročitajte i ovo Posljedice požara - 2 Sumnjivi požari Čak 50 požara gorjelo u isto vrijeme, uključila se i policija: "Svi elementi ukazuju na to" Renovacija kuće - 2 Pomoć dobrih ljudi Hrvatska je ponovno pokazala veliko srce: Počela je obnova izgorjele kuće deveteročlane obitelji

Vatra je gutala vojni objekt, krhotine granata zabijale su se u svaki zid. Štete se zbrajaju na infrastrukturi i opremi. U vojarni Pađene nekad je bila i garaža, a izgorjeli su dijelovi opreme za strojeve hrvatske vojske. Vojnici kažu kako šteta nije nenadoknadiva, ali prizor koji su zatekli nimalo nije bio lijep. Popucana stakla na prozorima. Ubojite eksplozije, kažu vojnici, samo srećom nikome nisu oduzele život.

O veličini krhotina, koje su nošene snažnim eksplozijama rušile posvud uokolo u vojarni, najbolje govori presječena konstrukcija koša u širini od 30-ak centimetara. Streljiva vjerojatno ima i izvan uništenog skladišta. Život se normalizira, ali suradnja civila i vojske i dalje mora funkcionirati svakodnevno. 'Imamo mobilne ekipe pirotehničara, koje se na svaki poziv u roku od pet minuta mogu pojaviti na mjestu gdje je pronađen sumnjiv predmet', istaknuo je Mate Ostović, brigadni general HV-a.

Većina sela u blizini vojarne dobila su električnu energiju. Vojska polako kreće u sanaciju. Uzroci požara još se istražuju.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene