Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Užas na autocesti

Podignuta kaznena prijava zbog strašne nesreće na A1: Objavljeno tko je vozio i u smrt odveo troje ljudi

Državljanin Moldavije osumnjičen je za izazivanje prometne nesreće na A1 kod Netretića u kojoj su poginule tri osobe.

Građanin Moldavije (30) sumnjiči se da je, krijumčareći migrante, izazvao prometnu nesreću vozeći automobil na autocesti A1 kod Netretića 6. siječnja, u kojoj su poginule tri osobe, a 12 je ozlijeđeno, izvijestilo je u nedjelju Županijsko državno odvjetništvo (ŽDO) u Karlovcu.

Ozlijeđen je maloljetnik iz Rijeke koji je u nesreći izgubio roditelje u dobi 47 i 46 godina, a smrtno je stradao i jedan migrant nepoznatog identiteta. Ukupno je šest osoba teško ozlijeđeno.

Karlovačka prometna policija podnijela je u subotu protiv tridesetogodišnjaka iz Moldavije kaznenu prijavu.

Pročitajte i ovo Island, 14.01.2024. - 2 Kod Grindavika VIDEO Lava se izlila na ulice, vatra guta kuće, stanovnici očajni, hitne službe upozoravaju: "Ne prilazite gradu"

Osnovano se sumnja da je u automobilu mađarskih oznaka, koji može primiti vozača i još četiri putnika, prevozio deset državljana Egipta i jednog državljana Sirije koji su nezakonito ušli u Hrvatsku, pri čemu su neki migranti bili smješteni u prtljažnik automobila.

Unatoč tome što je bio svjestan opasnosti zbog takvog prijevoza, prebrzo je vozio ka sjeveru, a onda skrenuo udesno, prešao na zaustavnu traku i desnom bočnom stranom udario u zaštitnu metalnu ogradu uz jugoistočni dio autoceste.

Zatim je u nekontroliranom kretanju i zanošenju ulijevo prešao pojas s dvostrukom metalnom ogradom i završio na suprotnoj traci autoceste, te prednjim desnim dijelom vozila udario u prednji dio automobila hrvatskih registracija kojim su Riječani putovali doma.

Pročitajte i ovo Kfir Bibas Zarobljen 100 dana Oteli su ga kao bebu, idući tjedan imat će 1. rođendan: Još se vide rupe od metaka i tragovi krvi na zidovima

Moldavac je bio podvrgnut operativnom zahvatu i isprva je tvrdio da je bio suvozač. Po iskazima liječnika u karlovačkoj Općoj bolnici Karlovac, rekao je da ima 25 godina, dok se za ostale strance procijenilo da su maloljetnici. Nakon liječenja u Karlovcu prebačen je u Zagreb.

Županijski državni odvjetnici u Karlovcu su tražili da se Moldavcu odredi istražni zatvor zbog mogućnosti bijega i ponavljanja djela, a sudac istrage Županijskog suda u Karlovcu je odredio pritvor samo iz prvog razloga, navelo je ŽDO Karlovac i najavilo zbog toga žalbu.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene