Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zarobljen 100 dana

Oteli su ga kao bebu, idući tjedan imat će 1. rođendan: Još se vide rupe od metaka i tragovi krvi na zidovima

Kfir Bibas
Kfir Bibas Foto: Hostages Missing Families Forum
Najmlađi talac zatočen u pojasu Gaze idućeg će tjedna navršiti godinu dana.

Najmlađi talac kojeg su oteli militanti Hamasa će idućeg tjedna navršiti godinu dana, a dosad je četvrtinu svog života proveo u zatočeništvu. Vjeruje se da je maleni Kfir Bibas jedan od 130 taoca koji su 100 dana zarobljeni u pojasu Gaze.

Na snimci napada Hamasa koji se dogodio 7. listopada prošle godine može se vidjeti da njegova majka Shiri drži svoju bebu i četverogodišnjeg sina Ariela dok ih odvode militanti.

"Jeste li vidjeli video? Shiri vrišti, ali ne proizvodi nikakav zvuk. Ostala je bez glasa. Jeste li to vidjeli? Bila je tako prestrašena", za Daily Mail ispričao je njezin bratić Yosi.

Pročitajte i ovo Sukob na Crvenom moru crno nam se piše Stižu ozbiljna upozorenja na opasnost od nove svjetske krize: "Posljedice bi mogle biti katastrofalne"

Yosi je novinarima pokazao dom obitelji Bibas u koji su upali Hamasovci. U zidovima se još uvijek vide rupe od metaka, a na madracu tragovi krvi. Male tenisice dvojice braće još uvijek su složene u kutu i njihove igračke su razbacane po podu kupaonice.

Kfir Bibas Prosvjednik sa slikom Kfira Bibasa Foto: Afp

Hamas je u studenom objavio videu u kojem se vidi kako Shirin suprug Yarden plače nakon što mu je rečeno da je njegova obitelj ubijena u izraelskim napadima na Gazu. Međutim, izraelska vojska još nije potvrdila da su mrtvi pa još postoji nada da čekaju oslobađanje.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene