Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Policija poslala upozorenje

Pijani, bez vozačke i u neregistriranim vozilima izazvali prometne nesreće u Slavonskom Brodu i okolici

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iz PU brodsko-posavske upozoravaju na alkoholizirane vozače. Samo u četvrtak, uhvaćena su trojica. Jedan je bio pijan već u sedam sati ujutro.

U četvrtak oko 7 sati, u Slavonskom Brodu, u kružnom toku (raskrižje ulica Matije Gupca i Nikole Zrinskog), dogodila se prometna nesreća s materijalnom štetom.

Pročitajte i ovo Kombi s migrantima Odbio se zaustaviti Optužen Moldavac koji je divljao po Zagrebu u kombiju punom migranata Gužva na zagrebačkoj obilaznici - 1 ogromna gužva FOTO Kilometarska kolona na zagrebačkoj obilaznici: "Ovo je užas, stojimo. Od Prečkog mi je trebalo čak 50 minuta"

Policija je očevidom utvrdila da je 35-godišnji vozač automobila, prilikom izlaska iz kružnog toka u jednom trenutku prešao s prometne trake na prometni otok, uslijed čega je udario u prometni znak.

Policija je 35-godišnjem vozaču alkotestom utvrdila koncentraciju alkohola u organizmu od 1,8 promila.

25-godišnjak s 2,4 promila

Oko 19 sati, u Medarima, dogodila se prometna nesreća s ozlijeđenom osobom. Policija je očevidom utvrdila da je 25-godišnji vozač bez vozačke dozvole upravljao neregistriranim automobilom.

Kretao se iz smjera istoka u smjeru zapada, a ispred njega u istom smjeru kretao se automobil kojim je upravljao 30-godišnjak. U jednom trenutku je 25-godišnjak zbog nedovoljnog držanja razmaka između vozila svojim automobilom udario u automobil 30-godišnjaka.

Policija je alkotestom 25-godišnjem vozaču utvrdila koncentraciju alkohola u organizmu od 2,4 promila. U ovoj prometnoj nesreći je 25-godišnji vozač lakše ozlijeđen te nakon što mu je ukazana liječnička pomoć zadržan je u policiji do otriježnjenja.

Treći uhvaćen poslijepodne

Oko 15.20 sati, u Gornjoj Vrbi, pojačano nadzirući promet, policajci su zaustavili automobil kojim je bez vozačke dozvole upravljao 43-godišnjak.

Njemu su policajci alkotestom utvrdili koncentraciju alkohola u organizmu od 1,8 promila. Alkoholizirani vozač je doveden u policijsku postaju gdje je zadržan do otriježnjenja.

Policija protiv sve trojice podnosi odgovarajuće prekršajne prijave Općinskom sudu u Slavonskom Brodu.

Alkoholizirani i nesavjesni vozači - opasnost na cesti

Na području Policijske uprave brodsko-posavske, policija će tijekom vikenda, ali i tijekom sljedećeg tjedna, intenzivno provoditi preventivno-represivne akcije, koristeći svu raspoloživu opremu i uređaje za nadzor cestovnog prometa.

Time žele utjecati na svijest nesavjesnih vozača i takvim akcijama spriječiti recidiviste tj. ponavljače najtežih prometnih prekršaja da ugrožavaju sigurnost drugih sudionika u prometu na prometnicama koje nadziru policajci Policijske uprave brodsko-posavske, priopćeno je iz policije.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene