Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zločin u Petrinji

PLAĆANJE ZA ZASTARU Sudac uhićen u primanju mita od tisuću eura

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Uskok je pokrenuo istragu protiv 59-godišnjeg petrinjskog prekršajnog suca, osumnjičenog da je od prometnog prekršitelja primio 7.500 kuna mita kako bi njegov slučaj doveo u zastaru.

Sudac je uhićen u petak prilikom primopredaje novca, izvijestio je Uskok na svojoj internetskoj stranici, ističući da je istraga zbog primanja mita pokrenuta na temelju kaznene prijave Policijske uprave sisačko-moslavačke.

Pročitajte i ovo Provjereno: Petrinja - 5 Priča Provjerenog Uvjeti kao iz horor-filma: Radnice u tvornici gube prste, ne mogu na WC ili popiti vodu, a boje se i otići na bolovanje Nediljko Boban ''Izmišljotina i laž'' Sudac Nediljko Boban za Dnevnik Nove TV o Mamićevim opužbama: "Nisam ga nikad ni vidio. On gradi priču koja će mu pogodovati"

Tužiteljstvo sumnja da je sudac petrinjske službe Prekršajnog suda u Sisku mito zatražio nakon što je do njega došao 'slučaj' počinjenja dva prekršaja u prometu za koje je propisana novčana kazna od 5.000 do 15.000 kuna.

Sudac je od prekršitelja zatražio da mu tisuću eura mita 25. studenoga donese u njegov ured kako protiv njega "ne bi poduzimao službene radnje sve do nastupa zastare prekršajnog progona", zaprijetivši mu da će ga u suprotnom osuditi na maksimalnu kaznu od 15.000 kuna.

"Počinitelj prekršaja je pristao predati traženi iznos te je 25. studenoga 2016. predao 7.500 kuna okrivljeniku, koji je uhićen prilikom primopredaje novca", izvijestio je Uskok.
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene