Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Najčuvaniji zatovrenik

Petrač premješten u Varaždin zbog liječenja u toplicama

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvoje Petrač u strogoj je tajnosti premješten u zatvor u Varaždinu. Tamo se nalazi još od 6. kolovoza, a razlog za njegov najnoviji premještaj, ovog puta jest terapija za bolna leđa.

'Petrač je u strogoj tajnosti, prilično naglo, premješten iz Bjelovara. Kad je već bio u Varaždinu, obaviješten sam da mi je klijent na 'novoj adresi', što me iznenadilo jer je riječ o zatvoru istog tipa, a očekivao sam da će s obzirom na omjer kazne, jer izdržao je pet od sedam i pol godina, i zbog pogoršanja zdravlja biti upućen u ustanovu poluotvorenog ili otvorenog tipa gdje su uvjeti izdržavanje kazne blaži', rekao je za Večernji list odvjetnik Velimir Došen, Petračev opunomoćenik za zastupanje u pitanjima izdržavanja kazne.

Pročitajte i ovo Hitna pomoć, ilustracija Crni dan u Varaždinu Beba ozlijeđena u nesreći, a u drugom sudaru ozlijeđen dječak (12) Ilustracija konzumirali amfetamin Skandal u školi: Učenici se drogirali na nastavi, u školu upala policija i privela trojicu

>> Petrač iz pulskog prebačen u bjelovarski zatvor

Petrač je u Varaždin prebačen, kako bi mogao u Varaždinske Toplice na spomenutu terapiju zbog teškog oštećenja kralježnice, naravno pod budnim okom stražara. Večernji piše i kako troškovi osiguranja i liječenja Petrača prelaze okvire uobičajenih troškova te da će sve to snositi Uprava za zatvorski sustav, odnosno hrvatski porezni obveznici.

Podsjetimo, Petrač je u zatvor u Puli premješten još 2008. godine, a u bjelovarskom zatvoru bio je šest mjeseci, prije dolaska u Varaždin. Opravdanja za njegovu selidbu, prema obrazloženjima Uprave za zatvorski sustav, uvijek su bila organizacijsko-tretmanska. Najnoviji razlog je potreba liječenja. Petrač je već uputio prigovor navedenoj Upravi zbor pogoršanog zdravlja, no kako mu je odobren tretman u Varaždinskim Toplicama, razloga za prigovore više nema.

Petračev odvjetnik navodi kako bi se razmatrala i mogućnost tužbe Ustavnom sudu, da mu liječenje nije odobreno. Predsjednica suda u Bjelovaru dvaput je odbijala Petračevo traženje prekida izdržavanja kazne zbog liječenja. 'Ispada da je predsjednica suda najveća doktorica, a čak je i zatvorska bolnica potvrdila da ne može osigurati odgovarajuće liječenje što je inače jedan od glavnih razloga da se odobri prekid kazne', zaključio je odvjetnik. Petrač, ipak, i od varaždinskog suda traži prekid izdržavanja kazne zbog stacionarne rehabilitacije.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene