Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Pavle Bulj imao gips u vrijeme ubojstva?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Branitelj Pavla Bulja, kojemu je danas na Županijskom sudu u Splitu počelo ponovljeno suđenje za brutalno ubojstvo 2002. tada 17-godišnje Anđele Bešlić, predočio je dokumentaciju prema kojoj je Pavlu Bulju na dan ubojstva u splitskoj Kliničkoj bolnici na cijelu nogu do kuka stavljen gips, na čemu Buljeva obrana na prijašnjim ročištima nije temeljila svoju obranu.

Ponovljeno suđenje Pavlu Bulju i njegovu rođaku Ivanu Bulju odgođeno je do 15. ožujka zbog novih dokaza u postupku.

Pročitajte i ovo Anđela - 1 ONA JE PRAVO ČUDO Dva posto šanse za život, 16 operacija i pet bolnica kasnije: Malena Anđela otkrila nam je što će prvo napraviti kada dođe kući Slika nije dostupna Umro navodni ortak atentatora na Ivana Pavla II.

Kako je novinare izvijestio predsjednik Sudskog vijeća Zoran
Matulović, nakon rasprave zatvorene za javnost zbog malodobnosti žrtve, Buljev branitelj Frane Gorjanc sudu je predočio dokumentaciju kojom dokazuje kako je Pavlu Bulju na dan ubojstva u splitskoj Kliničkoj bolnici na nogu stavljen gips zbog ozlijede zadobivene u padu, što je posvjedočila i djelatnica Doma zdravlja u Sinju koja ga je i uputila u splitsku bolnicu.

Gorjanc je izjavio kako je Bulju na nogu stavljen gips na cijelu nogu do kuka zbog čega je bio nepokretan, odnosno nije mogao sudjelovati u ubojstvu Anđele Bešlić.

Sudsko je vijeće odlučilo odgoditi suđenje do 15. ožujka, kad će saslušati sudskog vještaka patologa dr. Antonija Alujevića koji će sudu objasniti o kakvu je gipsu riječ, te je li Bulj zbog toga bio nepokretan.

Sudac je novinarima objasnio kako je obrana Pavla Bulja rekla da taj dokaz nije prije predočila, jer nije mogla doći u posjed cjelokupne dokumentacije.

Optužba je u prvom suđenju teretila obojicu da su početkom ožujka 2002. Anđelu Bešlić, koja se vraćala kući s koncerta, na silu i prijevaru uvukli u automobil, odveli na osamljeno mjesto, brutalno silovali i ubili ju kako bi prikrili zločin.

Anđelino su tijelo prekrili suhim granjem u jednoj jami, u blizini njezine rodne kuće, gdje ju je nakon mjesec dana pronašao slučajni prolaznik usprkos intenzivnoj potrazi u kojoj su sudjelovali i pripadnici HV-a. 

Ivan Bulj idući se dan sam predao policiji i priznao zločin, tereteći i rođaka Pavla. Naknadno je u istrazi sve poricao, tvrdeći kako je sa suprugom bio kod kumova, što su i ona i oni zanijekali, te da je automobil kojim je odvedena Anđela bio kod mehaničara, što je ovaj također zanijekao.

Pavle Bulj od početka niječe sudjelovanje u zločinu, tvrdeći kako mu je to smjestio rođak Ivan iz njemu nepoznatih razloga. Priznanje koje je Ivan Bulj dao policiji nije bilo pravovaljano, pa ga sud nije mogao uzeti u obzir. Mitohondrijskim vještačenjem DNA potvrđeno je da je Anđela bila u njegovu vozilu.

U prvom suđenju optužbe za silovanje oslobođene su oba optuženika zbog nedostatka dokaza, a za ubojstvo malodobne Anđele krivim je proglašen samo Ivan Bulj i osuđen na 27 godina zatvora.

Potkraj 2005. Vrhovni je sud poništio oslobađajuću presudu Pavlu Bulju i odredio ponovno suđenje, a potvrdio je dio presude kojim se obojica optuženika oslobađaju krivnje za silovanje. Potvrđena je i osuđujuća presuda Ivanu Bulju, ali mu je kazna smanjena na 22 godine.

Pavle Bulj, koji je nakon oslobađajuće presude, nakon gotovo tri godine, bio pušten iz pritvora, ponovno je u pritvoru od siječnja prošle godine pošto je Vrhovni sud prihvatio žalbu Županijskoga državnog odvjetništva.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene