Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Trojica stranih državljana su iz zasad nepoznatih razloga izgubili kontrolu na zrakoplovom iznad lošinjskog aerodroma.


U petak u 13 sati dobivena je dojava o srušenom zrakoplovu na području jugozapadnog dijela Malog Lošinja u blizini turističkog naselja Kandija.

Vezani članci Slika nije dostupna Kalifornija: Najmanje četiri osobe poginule pri padu zrakoplova na kuće Slika nije dostupna NOVI DOKAZI Pilot palog Tupoljeva pokušao herojski spasiti sve

Osnovne informacije su govorile da je riječ o trojici stranih državljavana koji su iznad lošinjskog aerodroma izgubili kontrolu nad zrakoplovom iz zasad nepoznatog razloga.

Trojica pripadnika HGSS Stanice Rijeka, OT Mali Lošinj, su unutar 35 minuta pristupili mjestu nesreće iako su se u trenutku dojave nalazili na svojim radnim mjestima.

Mjesto nesreće je bilo u gustoj šumi i makiji te su zbog mogućnosti zapaljenja ili eksplozije zrakoplova DVD i JVP osigurvali mjesto nesreće. Od troje unesrećenih, dvoje je bilo teže ozlijeđeno, dok je jedna osoba prošla s lakšim ozljedama. Medicinski su zbrinuti i stabilizirani te pripremljeni za transport.

Pripadnici interventih službi JVP, DVD i HGSS-a su po zahtjevnom terenu stradale u kratkom vremenu predali Hitnoj medicinskoj službi koji su teže ozlijeđene ljude prebacili helikopterom u Rijeku na daljnje zbrinjavanje, objavljeno je na stranici Hrvatske gorske službe za spašavanje.