Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar"

akcija zeko

Ovjeravali bjanko zadužnice i varali trgovačka društva od kojih su naručivali robu bez ikakve namjere plaćanja

Policijska akcija Zeko (Foto:MUP)
Policijska akcija Zeko (Foto:MUP) MUP
Aktualno Galerija Policijska akcija Zeko (Foto:MUP) Policijska akcija Zeko (Foto:MUP) Foto: MUP Policijska akcija Zeko (Foto:MUP) Policijska akcija Zeko (Foto:MUP) Foto: MUP Policijska akcija Zeko (Foto:MUP) Policijska akcija Zeko (Foto:MUP) Foto: MUP Policijska akcija Zeko (Foto:MUP) Policijska akcija Zeko (Foto:MUP) Foto: MUP +1 Policijska akcija Zeko (Foto:MUP) Galerija 1/6 >>
DORH je proširio istragu pokrenutu u ožujku ove godine protiv 15 okrivljenika i tri trgovačka društva. Istraga se širi protiv osmero okrivljenika i jednog trgovačkog društva, a za dvije osobe predložen je istražni zatvor.

Nakon što je 13. ožujka 2019. godine doneseno rješenje o provođenju istrage protiv 15 okrivljenika i tri trgovačka društva, USKOK je donio rješenje o provođenju i proširenju istrage protiv osmero okrivljenika i jednog trgovačkog društva zbog sumnje da su se zločinački udružili i radili prijevare, javlja DORH.

Pročitajte i ovo Ilustracija "Zdravstveni centar" Popila je piće u wellness-centru i umrla, sumnja se što je bilo u njemu Ilustracija KAZNENA DJELA USKOK u akciji: Uz policajce uhićena i pročelnica iz Vrbovskog

Naime, prvookrivljeni je osobno i posredstvom još jednog okrivljenog elektroničkom poštom dostavljao narudžbenice raznim trgovačkim društvima kojima je neistinito predočeno da će isporučena roba biti plaćena, iako stvarne namjere plaćanja nije bilo. Ostale je udružio kako bi lažno garantirali plaćanje, pa je jedan od njih, direktor jednog od društava, u ime i za račun tog društva ovjeravao bjanko zadužnice kod javnog bilježnika.

Ostali su okrivljenici te zadužnice dostavljali ovlaštenim osobama trgovačkih društava od kojih su naručivali robu iako su znali da dostavljene zadužnice neće biti naplative zbog nedostatka novca na žiroračunu tog okrivljenog trgovačkog društva.

Kada su ih uvjerili da će roba biti plaćena, ovlaštene osobe tih društava isporučile su im naručenu robu u ukupnoj vrijednosti od najmanje 1,8 milijuna kuna, a tu je robu zatim jedan od okrivljenika, prema planu i uputama prvookrivljenika, prodao "na crno" različitim kupcima.

Na opisani je način osam trgovačkih društava oštećeno za najmanje 1,8 milijuna kuna, a za taj su se iznos okrivljenici okoristili.

USKOK je sucu istrage Županijskog suda u Zagrebu predložio određivanje istražnog zatvora protiv dva okrivljenika.

U koordiniranoj akciji kodnog naziva "Zeko" u ožujku je uhićeno ukupno 15 osoba s području Zagreba, Velike Gorice, Bjelovara i Križevaca. Pretraženo je više poslovnih i drugih prostora korištenih u svrhu počinjenja kaznenih djela za koja se terete. Pretragom je pronađeno razna poslovna dokumentacija, pečati trgovačkih društava, mobilni telefoni, računala, novac i bankovne kartice, opojna droga i nelegalno oružje.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene