Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Osijek

Otkriveni dojavljivači o lažnim bombama u školi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Policijska uprava Osječko-baranjska izvijestila je danas da je otkrila dvojicu sedemnaestogodišnjaka koji su prije četiri dana lažno dojavili o postavljenoj eksplozivnoj napravi u osječkoj Elektrotehničkoj i prometnoj školi, zbog čega je 600-tinjak učenika na sat vremena bilo udaljeno iz škole.

Jučer je izvršena pretraga stanova i drugih prostorija kod 17-godišnjeg Osječanina, a vezano za anonimnu dojavu o postavljenoj bombi u toj školi. Utvrđeno je da je on počinio kazneno djelo širenja lažnih i uznemirujućih glasina, a da mu je u tome pomagao drugi 17-godišnjak. Protiv njih slijedi kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu za mladež u Osijeku, navodi se u priopćenju iz PU Osječko-baranjske. Jučer je nepoznata mlađa osoba također kao i u prvom slučaju policiji dojavila da je postavljena eksplozivna naprava u Tehničkoj i prirodoslovnoj gimnaziji Ruđera Boškovića, no pirotehničkim pregledom je utvrđeno da se radi o lažnoj dojavi.

Pročitajte i ovo Uhićenja u Srbiji zbog lažnih dojava o bombama "Policija, ruke gore!" Velika akcija: Zbog dojava o bombama uhićeni na spavanju, specijalce u kućama dočekala zanimljiva stvar Rudeš eksplozija - 1 što je točno bilo? FOTO Je li eksplozija u Rudešu pokušaj ubojstva, zastrašivanje ili skivena poruka? Policija još traga za počiniteljem

Teška kaznena djela

Oko 150 učenika prijepodnevne smjene bilo je udaljeno na sat vremena iz škole. Prije desetak dana također je lažno dojavljeno da je postavljena eksplozivna naprava u osječkom Hrvatskom zavodu za mirovinsko osiguranje, a 'dojavljivač' je otkriven, kazala je Edita Roterbauer, glasnogovornica PU Osječko-baranjske. Upozorila je da je riječ o teškim kaznenim djelima, prijetnji i širenju lažnih i uznemirujućih glasina, za koje su predviđene novčane kazne kao i kazna zatvora do tri godine.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene