Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Oteo poznanika zbog nepostojećeg duga

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zagrebačka policija uhitila je 40-godišnjaka kojeg sumnjiči da je oteo poznanika i natjerao ga da od prijatelja i rodbine prikupi gotovo 160 tisuća kuna nepostojećeg duga.

Otmičar je uhićen dok je njegova žrtva, 34-godišnji Zagrepčanin, iz vikendice u Dugom Selu putem SMS-a od prijatelja i rodbine molio novac kako bi podmirio nepostojeći dug, izvijestila je policija.

Pročitajte i ovo Ilustracija Porezna uprava Objavljena lista poreznih dužnika: Državi duguju više od 1,3 milijarde eura Garaža - 3 Što se događa Gradske vlasti otpisuju dug od 750 tisuća eura, oporba negoduje: "Najveća pljačka u povijesti Dubrovnika!"

U policiji kažu da je osumnjičeni 24. listopada oko 13 sati nazvao svog poznanika, naredio mu da dođe u njegov ured i zatražio da mu isplati 159 tisuća kuna.

Iako policiji tvrdi da dug ne postoji, 34-godišnjak je sakupio 10 tisuća kuna i predao ih osumnjičenom. Nezadovoljan što nije dobio cijeli iznos, 40-godišnjak je poznanika natjerao u svoj automobil i odveo ga u vikednicu u Dugom Selu, odakle je žrtva telefonom od članova obitelji, prijatelja i znanaca trebala tražiti novac.

"Oštećeni je prijateljima, rodbini i znancima poslao više SMS poruka i tada je osumnjičeni uhvaćen, a oštećeni oslobođen", navodi policija u policijskom izvješću.

Nakon kriminalističke obrade 40-godišnjak, od ranije poznat po imovinskim i gospodarskom kriminalu, predan je istražnom sucu.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene