Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Zagrebačka policija uhitila je 40-godišnjaka kojeg sumnjiči da je oteo poznanika i natjerao ga da od prijatelja i rodbine prikupi gotovo 160 tisuća kuna nepostojećeg duga.


Otmičar je uhićen dok je njegova žrtva, 34-godišnji Zagrepčanin, iz vikendice u Dugom Selu putem SMS-a od prijatelja i rodbine molio novac kako bi podmirio nepostojeći dug, izvijestila je policija.

Vezani članci Lijekovi, ilustracija Pliva uskoro obustavlja dostavu lijekova veledrogerijama? "Sve s kojima poslujemo prešle su dozvoljene kreditne limite" Vili Beroš Beroš jučer najavio moguće veće doprinose za zdravstvo. Plenković i Marić: "Nismo o tome raspravljali"

U policiji kažu da je osumnjičeni 24. listopada oko 13 sati nazvao svog poznanika, naredio mu da dođe u njegov ured i zatražio da mu isplati 159 tisuća kuna.

Iako policiji tvrdi da dug ne postoji, 34-godišnjak je sakupio 10 tisuća kuna i predao ih osumnjičenom. Nezadovoljan što nije dobio cijeli iznos, 40-godišnjak je poznanika natjerao u svoj automobil i odveo ga u vikednicu u Dugom Selu, odakle je žrtva telefonom od članova obitelji, prijatelja i znanaca trebala tražiti novac.

"Oštećeni je prijateljima, rodbini i znancima poslao više SMS poruka i tada je osumnjičeni uhvaćen, a oštećeni oslobođen", navodi policija u policijskom izvješću.

Nakon kriminalističke obrade 40-godišnjak, od ranije poznat po imovinskim i gospodarskom kriminalu, predan je istražnom sucu.