Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Otac i troje udomitelja seksualno zlostavljali djevojku

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prema iskazu djevojke koja se prije mjesec dana povjerila pomajci, zlostavljanje je trajalo godinama, a u tome su sudjelovali otac i tri člana obitelji u kojoj je odlukom Centra za socijalnu skrb djevojka živjela sedam godina.

Zadarska policija zatražila je pomoć od posebnog tima Policijske uprave Virovitičko-podravske u rasvjetljavanju slučaja seksualnog zlostavljanja 16-godišnjakinje, koju je, prema prijavi zadarske policije, na zadarskom području zlostavljao njezin otac, piše Slobodna Dalmacija.

Pročitajte i ovo Djevojčica kod psihologa Tijekom saslušanja Cure nove informacije o ubojstvu Saše K.: Psiholozi šokirani ponašanjem njegove kćeri (14) Ilustracija Serijski nasilnik Istukao djevojku pa na suđenju imao bizarnu molbu: "Ne želim u zatvor, moram se brinuti o njima"

Proteklog petka je zadarska policija priopćila da je, nakon kriminalističke obrade, podnijela tri kaznene prijave "protiv 40-godišnjaka sa zadarskog područja", koji se tereti za zadovoljavanje pohote pred djetetom, za bludne radnje te za zapuštanje i zlostavljanje djeteta. 

Žrtva je njegova 16-godišnja kćerka s kojom živi u zajedničkom kućanstvu u jednome mjestu na području Zadra, a nakon što je priveden istražnom sucu Milanu Pečini, sudac ga je pustio na slobodu i donio rješenje o otvaranju istrage. 

Za seksualno zlostavljanje ove 16-godišnje djevojke ne sumnjiči samo otac nego i tri osobe iz jednoga mjesta na području Virovitice. 

Riječ je o starijoj osobi te njegova dva sina odrasle dobi, kod kojih je navedena žrtva živjela sedam godina. 

PU virovitičko-podravska tek treba, po nalogu PU zadarske, obaviti svoj dio posla i utvrditi sve činjenice oko kaznene odgovornosti trojice muškaraca za bludničenje nad djevojčicom, nakon čega će sav materijal biti proslijeđen PU zadarskoj, koja vodi cijeli slučaj. 

Najteža je u svemu okolnost da je djevojčica kod njih bila zbrinuta odlukom Centra za socijalnu skrb, te su oni odabrani kao udomiteljska obitelj. 

Isto tako, novinari Slobodne Dalmacije razgovarali su i s osumnjičenim ocem i njegovom kćerkom, koji žive u istoj kući u nezamislivo mučnoj atmosferi. 

'Šutjela sam godinama i ne mogu više. Kada me moj otac počeo svlačiti i legao na mene, nisam se ni mogla ni htjela oduprijeti. Ipak me nije silovao, rekao je da će za to još malo pričekati. Samo se zadovoljavao' , rekla nam je 16-godišnjakinja. S ocem uopće ne razgovara, a on nam je samo kazao da nije kriv i nije takve stvari radio svojem djetetu. Kroz pakao prolazi i njegova nevjenčana supruga, koja s njima živi i kojoj se 16-godišnjakinja povjerila. 

' Ispričala mi je sve, sve u detalje što joj je otac radio. Ispričala mi je i za tu obitelj u sjevernoj Hrvatskoj. Pa to je dijete prošlo užas i ja hoću da se utvrdi istina. Ja ne mogu o tome šutjeti, iako sam između dvije vatre. Od kada mi se povjerila, 17. siječnja, ja sam kao duh. Ne spavam, ne jedem, neizrecivo mi je teško' , rekla je pomajka 16-godišnjakinje.

'Otvorila sam dušu, do sada nisam znala ni komu ni kako. Želim sve raščistiti, da policija sve utvrdi, a ja nađem svoj mir. Spremna sam proći sva potrebna testiranja, čak su mi spominjali i nekakvu hipnozu kao metodu da ispričam što mi se događalo u udomiteljskoj obitelji, gdje su tražili da ih seksualno zadovoljavam'  rekla  je djevojka.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene