Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Mora platiti kaznu

Osuđena vlasnica fast fooda iz Slavonskog Broda jer je digla cijenu bureka za 21 cent

Ilustracija
Ilustracija Foto: Grgur Žučko/Pixsell
Vlasnica fast fooda Sena (40) proglašena je krivom te je kažnjena sa 666 eura kazne plus 13,28 eura prekršajnih troškova. Presuda je nepravomoćna.

Sena, vlasnica fast fooda iz Slavonskog Broda, osuđena je jer je nakon uvođenja eura, odnosno u razdoblju od 1. do 18. siječnja ove godine, digla cijenu bureka za 1,58 kuna, a jogurta za 1,27 kuna.

Vlasnica je do 31. prosinca prodavala burek po 15 kuna (1,99 eura), a od 1. do 18. siječnja po cijeni od 16,58 kuna (2,20 eura). To znači da je podigla cijenu u iznosu od 1,58 kuna (0,21 eura), što je povećanje za 10,53 posto, piše Danica.hr.

Pročitajte i ovo Munje nad Zagrebom pad temperature Olujno nevrijeme, pijavice, poplave: Stiže velika promjena vremena, izdano upozorenje za dvije regije

Pročitajte i ovo Ilustracija Dva neradna dana Kamo danas u kupovinu? Pogledajte radno vrijeme trgovina na Dan pobjede i domovinske zahvalnosti

Isto je napravila i s cijenom jogurta, koji se prodavao po 4 kune (0,53 eura), a od 1 do 18. siječnja cijena je bila 5,27 kuna (0,70 eura), što je povećanje u iznosu 1,27 kuna (0,17 eura), odnosno povećanje od 31,75 posto.

Pročitajte i ovo Ilustracija Slučajni bogataš Radnik u Mađarskoj greškom primio 367 puta veću plaću: Zbog jedne stvari odbio je vratiti

Kako je sutkinja naglasila, vlasnica je povećavala cijene nakon 31. prosinca te je time dovela potrošače u nepovoljniji financijski položaj koristeći uvođenje eura kao službene valute te okolnosti u kojima se potrošači nalaze, a koje su bitno utjecale na odluku potrošača pri kupnji.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene