Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nepravomoćna presuda

Optuženi za ubojstvo supruge smješten u psihijatrijsku ustanovu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Osječki Županijski sud je, nepravomoćnom presudom, utvrdio kako je 68-godišnji Šandor Kugler u kolovozu prošle godine u baranjskom mjestu Suzi usmrtio svoju suprugu Jelu Kugler, no budući da su ga sudski vještaci-psihijatri proglasili neubrojivim, okrvljeniku je umjesto zatvorske kazne, određen prisilni smještaj u psihijatrijskoj ustanovi.

Optužnica osječkog Županijskog državnog odvjetništva teretila ga je da je 24. kolovoza prošle godine, u stanju paranoidne psihoze, svoju 66-godišnju suprugu Jelu više puta udario čekićem po glavi, nanijevši joj teške ozljede, od kojih je na mjestu preminula, nakon čega ju je polio benzinom i zapalio.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Predani Tužiteljstvu Uhićena dvojica bivših policajaca pod sumnjom za genocid u Srebrenici Slika nije dostupna Zlouporaba položaja Svi optuženi u 'aferi Sibinj' proglašeni krivima!

Predsjednik sudskog vijeća Zvonko Vrban kazao je kako su dokaznim postupkom i iskazima svjedoka potvrđeni svi navodi iz optužnice, ali da je optuženik u trenutku počinjenja kaznenog djela bio neubrojiv te nesvjestan značenja svojih postupaka. Stoga ne može biti kazneno odgovoran, već se presudom samo utvrđuje da je počinio navedeno kazneno djelo.

Budući da je dvoje sudskih vještaka-psihijatara u svojim nalazima 68-godišnjeg Šandora Kuglera proglasilo neubrojivim, te osobom koja je zbog svojih paranoidno-psiholoških poremećaja opasna za okolinu, sudsko vijeće produljilo je pritvor optuženiku te mu odredilo prisilni smještaj i liječenje u psihijatrijskoj ustanovi.

Optuženi Kugler nazočio je samo početku današnjeg suđenja, ali je, nakon što ga je sudski vještak-psihijatar Nikola Mandić proglasio raspravno nesposobnim, u pratnji pravosudne policije izveden iz sudnice. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene