Krijumčareni duhan, ilustracija (Foto: Pixsell, Nikola Cutuk)
Krijumčareni duhan, ilustracija (Foto: Pixsell, Nikola Cutuk) Foto: Pixsell, Nikola Cutuk

Uskok je nakon istrage pred splitskim Županijskim sudom podigao optužnicu protiv skupine krijumčara koji su nezakonitim uvozom cigareta iz BiH proračun navodno oštetili za 800 tisuća kuna i međusobno podijelili pola milijuna kuna zarade.


Optužnicom su obuhvaćena šestorica hrvatskih državljana, od kojih četvorica imaju i državljanstvo BiH.

Vezani članci Policija pronašla gotovo kilogram marihuane i speeda Pao diler s područja Solina: Policija kod njega pronašla gotovo kilogram marihuane i speeda Upaljač u ruci, ilustracija Drama kod Sinja: Muškarac se polio benzinom i prijetio da će se zapaliti

"Optužnicom se okrivljenicima stavlja na teret da su se, od 8. travnja do 4. srpnja 2018., na području Splitsko-dalmatinske županije, Zagreba, Karlovca i Makarske, povezali u zajedničko djelovanje radi pribavljanja nepripadne imovinske koristi kupovinom i krijumčarenjem velikih količina cigareta iz Bosne i Hercegovine u Hrvatsku te njihovom daljnjom prodajom", izvijestio je Uskok.

Cigarete je navodno u BiH nabavljao prvookrivljeni šef kriminalne skupine, nakon čega su ostali preuzimali cigarete, skrivali ih u raznim vozilima i krijumčarili u Hrvatsku te ih odvozili u Zagreb, Karlovac i Makarsku gdje ih je radi skladištenja i daljnje prodaje, preuzimao drugookrivljenik.

Na taj su način u više navrata iz BiH u Hrvatsku prokrijumčarili najmanje 5350 šteka cigareta, čime su, na ime neplaćenih carinskih i drugih davanja, proračun oštetili za najmanje 800.000 kuna.

Istovremeno, prema ranijem dogovoru međusobno su podijelili pola milijuna kuna zarade, navodi Uskok (Hina,M.V.).

Pogledajte snimku: U Istri uništena velika avionska bomba iz Drugog svjetskog rata