Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Na području Ližnjana

Pogledajte snimku: U Istri uništena velika avionska bomba iz Drugog svjetskog rata

Kod Ližnjana uništena avionska bomba (Foto: MUP)
Kod Ližnjana uništena avionska bomba (Foto: MUP) MUP
Aktualno Galerija +0 Kod Ližnjana uništena avionska bomba (Foto: MUP) Galerija 1/1 >>
Istarski policajci su u srijedu, u uvali Lakošaše na području Ližnjana, uništili zrakoplovnu bombu koja je pronađena u moru. Riječ je o njemačkoj zrakoplovnoj bombi, koja je zaostala iz II. svjetskog rata, težine 55 kilograma, s masom eksplozivnog punjena od oko 16 kilograma.

Zrakoplovna bomba uništena je na mjestu pronalaska kontroliranom eksplozijom. Složenu akciju uništenja zrakoplovne bombe uspješno su proveli ronioci specijalne policije iz Rijeke i Antiterorističke jedinice Lučko, djelatnici Protueksplozijskog odjela PU istarske, djelatnici Lučke kapetanije te policijski službenici pomorske i aerodromske policije, koji su osiguravali prilazak mjestu eksplozije s kopnene i morske strane.

Pročitajte i ovo Zračna luka Kabul, eksplozija Skrivena istina Ovo je tajna koju Pentagon posebno skriva: "Snimka otkriva da nije bila samo jedna eksplozija" Napad na regiju Harkiv Na obrazovnu ustanovu Ruski napad na granici s Ukrajinom: Četiri osobe prevezene u bolnicu, ima i mrtvih

"Policijska uprava istarska zahvaljuje građanima na razumijevanju i pridržavanju sigurnosnih mjera te ih poziva da ukoliko pronađu predmete koji nalikuju na eksplozivna sredstva, ne poduzimaju nikakve radnje samostalnog uklanjanja, već da o tome odmah obavijeste policiju", priopćeno je iz policije.

Podsjećaju građane da još uvijek ima zaostalih minsko-eksplozivnih sredstava, kako onih iz II. svjetskog rata, tako i onih novijeg datuma. Takva sredstva najčešće se pronalaze na odlagalištima otpada, uz prometnice, u moru te na zemljištima prilikom obavljanja poljoprivrednih ili građevinskih radova.

Policija poziva sve da, ukoliko pronađu takva sredstva, o tome obavijeste policiju na broj 192. Tada će na teren izaći stručne osobe protueksplozijske zaštite koje će na siguran način ukloniti sredstva i primjereno ih uništiti.

Aktualno Portugal oplakuje žrtve stravične autobusne nesreće, proglašena trodnevna žalost Nesreća u Portugalu (Foto: Helder SANTOS / AFP) Nesreća u Portugalu (Foto: Helder SANTOS / AFP) Foto: Helder SANTOS / AFP Nesreća u Portugalu (Foto: Helder SANTOS / AFP) Nesreća u Portugalu (Foto: Helder SANTOS / AFP) Foto: Helder SANTOS / AFP +0 Nesreća u Portugalu (Foto: Helder SANTOS / AFP) Svijet Portugal oplakuje žrtve stravične autobusne nesreće, proglašena trodnevna žalost 1/3 >>

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene