Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Maštoviti dileri

On drogu skrivao u hladnjaku, a ona u grudnjaku

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
R. G. je uhićen dok je amfetamine iz hladnjaka unajmljenog stana pokušavao prebaciti u hladnjače ribarnice u kojoj je radio.

Da dilerska mašta nema premca, dokaz su i dva posljednja slučaja iz Zagreba, gdje su u dvije odvojene policijske akcije uhićeni R.G. (37) i S.A. (31), kod kojih je zaplijenjeno nešto više od četiri kilograma amfetamina te nešto sitno marihuane.

Pročitajte i ovo Ilustracija problemi s drogom u europi "Spuštenih glava i zacakljenih očiju, satima nepomično sjede": Sve je više umrlih od zombi-droge Ilustracija Pronađeno 20 kilograma U Zagrebu pala dvojica dilera: Nabavljali drogu, skrivali, vagali pa preprodavali

Kako je priopćila zagrebačka policija R.G. uhićen je nakon što je policija duže vrijeme sumnjala da se bavi preprodajem droge i to dok je amfetamine iz hladnjaka unajmljenog stana pokušavao prebaciti u hladnjače ribarnice u kojoj je radio.

Dogodilo se to 6. ožujka u poslijepodnevnim satima, a nakon što ga je policijska patrola zaustavila, kod njega su našli vrećicu u kojoj je bio vakuumirani paket sa 2022 grama amfetamina.

Pretragom stana u kojem je živio, policija je u hladnjaku našla još jedna paket sa 2014 grama amfetamina. Osim toga nađeno je još i 19 grama marihuane, te 140.900 kuna i 140 eura.

Kakav propust na Googleovim kartama: Evo gdje možete kupiti drogu!

R.G. je kazneno prijavljen, slijedi mu privođenje sucu istrage zagrebačkog Županijskog suda radi određivanja istražnog zatvora. Vrijednost zaplijenjene droge je oko 100.000 kuna, a u policiji kaži da bi u uličnoj preprodaji, nakon što bi se amfetamini pomiješali s raznim aditivima, vrijedila oko 400.000 kuna.

Inače, R.G. je do sada bio evidentiran samo zbog posjedovanja manjih količina droge. Iste večeri kada je on uhićen, policija je provela raciju u ugostiteljskom objektu Viva u zagrebačkom naselju Špansko.

Tijekom te racije, zatekli su S.A. (31) koja je kod sebe imala vrećicu s oko 25 grama marihuane te digitalnu vagu na kojoj su nađeni tragovi marihuane. Suočena s policijom, S.A. je dobrovoljno predala oko 33 grama amfetamina koje je skrivala u - grudnjaku.

I njoj je pretražen stan gdje je nađeno još oko šest grama amfetamina. I njoj slijedi privođenje sucu istrage radi određivanja istražnog zatvora, a od ranije je poznata policiji jer je 2005. evidentirana zbog droge i imovinskih delikata.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene