Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sudac na bolovanju

Odgođeno suđenje Dužnoviću

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zbog bolesti suca odgođeno je ročište u suđenju Kazimiru Dužnoviću, optuženom za pljačku banke i ubojstvo policajca.

Dužnović je, prema optužnici, 5. svibnja oko 18 sati maskiran i uz prijetnju automatskom puškom iz banke otuđio veći iznos novca, a potom zapucao na policajce koji su došli na intervenciju. Rafali koje je ispalio, prema optužnici, usmrtili su jednoga, a teško ranili četvoricu policajaca i pogodili automobil ispred banke u kojem su bile dvije osobe. No, tijekom suđenja javile su se indicije da je policajac Ivan Grbavac možda stradao od tzv. prijateljske vatre.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna 'Očevid proveden traljavo' Prihvaćen novi svjedok s očevida na suđenju Dužnoviću Slika nije dostupna Godišnjica krvavog pohoda Vještak: Policajac je ubijen Dužnovićevim oružjem

Ravnateljstvo policije izvijestilo je da u rasvjetljavanju krvave pljačke na vještačenje nije poslan pištolj policajca Gorana Blaževića, za koji obrana tvrdi da je bio koban za njegova mlađeg kolegu, jer je nedvojbeno utvrđeno da iz tog pištolja nije pucano. Izvršenim provjerama, obavljenim razgovorima i pregledom video nadzora nedvojbeno je utvrđeno da iz tog pištolja nije ispaljivano streljivo te samim tim nije proizlazila potreba da se oružje izuzima, rekli su u policiji. Dodali su da je to potvrdila i tzv. parafinska rukavica, odnosno kriminalistički postupak kojim se otkriva postoje li na koži osobe koja je držala oružje tragovi baruta. 'Ne osporavajući pravo obrani da u svom radu poduzima mjere koje će dokazati nevinost optuženika, ponovno želimo istaknuti kako je izuzeto te poslano na vještačenje ono oružje za koje je obavljenim provjerama kao i provedenim očevidom na mjestu događaja utvrđeno da je iz istog ispaljivano streljivo', stajalo je u policijskom priopćenju.

Podatak da policija Blaževićev pištolj nije poslala na vještačenje jučer je na suđenju Kazimiru Dužnoviću, optuženom za pljačku banke te ranjavanje i ubojstvo policajaca, iznio je sudac zagrebačkog Županijskog suda Vladimir Vinja. Sudski vještak zbog toga nije mogao napraviti kombinirano balističko-medicinsko vještačenje kojim bi se utvrdile okolnosti pod kojima je stradao policajac Ivan Grbavac. Inače, u policijskim evidencijama Dužnović je i prije zločina u Sesvetama bio upisan kao višestruki razbojnik, a posljednji je zločin počinio na uvjetnoj slobodi.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene