Obavijesti Video Pretražite Navigacija
podnesena kaznena prijava

Policija otkrila detalje tragične prometne nesreće u Novom Zagrebu: Vozač koji je ubio pješakinju i pobjegao bio je pijan

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vozač (42) koji je u petak navečer usmrtio 56-godišnju pješakinju u Novom Zagrebu, bio je pod utjecajem alkohola od 1,19 promila, protiv njega je podnesena kaznena prijava i predan je pritvorskom nadzorniku, priopćila je u nedjelju Policijska uprava zagrebačka.

Prometna nesreća sa smrtnom posljedicom dogodila se u petak oko 21:30 na raskrižju Oreškovićeve ulice i Avenije Većeslava Holjevca, a 42-godišnji vozač osobnog automobila Honda zagrebačkih registracija, na pješačkom prijelazu pregazio je 56-godišnju pješakinju, i pobjegao s mjesta nesreće. Nedugo zatim pronašla ga je policija.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem policija je utvrdila da je 42-godišnjak pod utjecajem alkohola od 1,19 promila, vozio osobni automobil Honda južnom kolničkom trakom Avenije Većeslava Holjevca u smjeru istoka.

Do raskrižja s kolnikom Oreškovićeve ulice, gdje se u zapadnom dijelu nalazi obilježen pješački prijelaz (bez semafora), vozača je došao prevelikom brzinom.

"Zbog takvog upravljanja, nije se zaustavio već je vozilom naletio na 56-godišnju pješakinju koja je prelazila kolnik Avenije Većeslava Holjevca, krećući se pritom obilježenim pješačkim prijelazom. Potom se 42-godišnji vozač s mjesta događaja udaljio vozilom bez zaustavljanja", navodi policija.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna bezobrazluk u prometu VIDEO "Preko duple pune...": Nedopušteno pretjecanje završilo sudarom s motoristom, sve je snimljeno

Pročitajte i ovo Prometna nesreća u blizini Slunja prometna nesreća VIDEO Sudar dva automobila kod Slunja, ima i ozlijeđenih

Nedugo zatim, policija je pronašla vozilo i vozača. Očevidom prometne nesreće rukovodio je zamjenik Općinskog državnog odvjetnika u Novom Zagrebu.

Zbog izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu 42-godišnjak je u zakonskom roku predan pritvorskom nadzorniku, dok je kaznena prijava podnijeta nadležnom državnom odvjetništvu, priopćila je zagrebačka PU.


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene