Obavijesti Video Pretražite Navigacija
je li ovo odgovor?

Prije mjesec dana državni vrh tražio provjeru prijetnji čelnicima Dinama, danas spektakularna uhićenja

Ljubo Pavasović Visković (Foto: Dnevnik.hr)
Ljubo Pavasović Visković (Foto: Dnevnik.hr) DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija +0 Ljubo Pavasović Visković (Foto: Dnevnik.hr) Galerija 1/1 >>
Velika akcija PNUSKOK-a rezultirala je danas uhićenjem više osoba u Hrvatskoj, a po zadnjim informacijama uhićene su i dvije osobe u BiH. Povezuju se s više kaznenih djela - paležom automobila, planiranjem premlaćivanja te drogom.

Među onima čiji su automobili zapaljeni bio je i čelnik Dinama Krešimir Antolić, a navodno se uhićenici dovode u vezu i s planiranjem premlaćivanja, među ostalim i tadašnjeg predsjednika Uprave Dinama Igora Kodžomana.

Ljubo Pavasković Visković, koji zastupa dvojicu osumnjičenika, u Vijestima Nove TV kazao je kako zasad ne bi govorio o imenima. "Radi se o kaznenim djelima zločinačkog udruživanja, odnosno kaznenim djelima počinjenim u sklopu zločinačkog udruženja." Potvrdio je da se radi o kaznenim djelima paleža vozila u proteklih nekoliko godina  u Zagrebu te o "nekakvim navodno planiranim djelima napada na pojedine osobe".

Na pitanje imaju li ova uhićenja neke veze s Dinamom, kazao je: "Nešto u nekakvim elementima ima, no bojim se da od toga svega na kraju neće biti ništa". Dodao je i kako očekuje da će u konačnici uhićenici biti oslobođeni.

Pročitajte i ovo Akcija policije u Zagrebu (Foto: čitatelj) Nakon velike policijske akcije Prvi uhićenici ispitani u Uskoku, branili se šutnjom a odvjetnik jednog kaže: "Nismo iznosili nikakvu obranu. Moj branjenik je u tom postupku - eto tako"

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna RAZBIJANJE ORGANIZIRANOG KRIMINALA Dilanje, premlaćivanje, krađa automobila...: Evo tko su uhićeni dečki s Knežije, koji su pali u velikoj akciji PNUSKOK-a

Čelnici Dinama su početkom lipnja poslali premijeru Andreju Plenkoviću i predsjednici Kolindi Grabar-Kitarović pismo i zatražili da zaštite aktualnu upravu kluba od navodnih prijetnji kriminalnog miljea.

''Posljednjih nekoliko mjeseci nalazimo se pod, još uvijek samo verbalnim pritiscima, pojedinih osoba, koji su od strane nadležnih državnih tijela označeni kao nositelji organiziranog kriminala u Republici Hrvatskoj. Oni su se otvoreno, ne krijući svoje namjere, angažirali da ne birajući sredstva (prema javno dostupnim podacima o njihovoj sklonosti različitim kriminalnim aktivnostima možemo pretpostaviti da im metode nisu ograničene zakonskim restrikcijama) preuzmu upravljanje Dinamom'', stoji, između ostalog, u pismu koje je tada odaslano s Maksimira.

S Pantovčaka i iz Banskih dvora odgovorili su kako su sve zaprimljene podatke poslali nadležnim tijelima na daljnje postupanje.

Osim verbalnih pritisaka, ranije je bilo i fizičkih napada na dinamovce. U rujnu 2017. godine tadašnji trener Mario Cvitanović napadnut je i ozlijeđen nakon utakmice Hrvatskog kupa u Imbriovcu. Napadači su ga sačekali ispred stana, napali ga palicama i slomili mu ruku.

Iz Dinama su se o svemu oglasili priopćenjem te, između ostalog, naveli: "Zgroženi smo i ovim putem ponovno apeliramo da se institucije ove države napokon probude i prestanu ignorirati sve ovo što se događa oko GNK Dinamo. Da ne ignoriraju napade na građane ove zemlje. Pa zar svi skupa čekamo da se dogodi nešto tragično da sustav konačno reagira? Ne želimo živjeti u zemlji u kojoj se institucije boje čak i osuditi zlodjela".

Niti tri mjeseca kasnije, u prosincu 2017. na Vrbanima zapaljen VW Golf u vlasništvu Krešimira Antolića, direktora sigurnosti Dinama. Automobil je koristio njegov brat. Antolić je diplomirani kriminalist, a u Dinamo je stigao u prosincu 2015. godine iz MUP-a. Neko vrijeme bio je načelnik Odjela općeg kriminaliteta Policijske uprave zagrebačke, a kad je došao u Dinamo u klubu su se počeli ozbiljnije baviti problemom huligana.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene