Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tijekom šetnje

NESREĆA U NP PLITVIČKA JEZERA Tri turistkinje pale u provaliju

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tijekom šetnje parkom, tri osobe su pale u provaliju.

Tri turistkinje iz Koreje, ozlijeđene jutros u padu na Plitvicama, dobro su i oporavljaju se od zadobivenih ozlijeda, doznaje se u nedjelju u karlovačkoj Općoj bolnici.

Pročitajte i ovo Omiš sve popularniji - 1 HGSS upozorava Sezona je otvorena i omiške stijene već su prepune penjača svih uzrasta: "Teren je zahtjevan, a oni si žele kratiti put" Nesreća kod Venecije Vraćali se u Trst Teška prometna nesreća kod Venecije: Prevrnuo se autobus s turistima iz BiH, trideset ozlijeđenih

Turistkinje su u nedjelju ujutro pale sa staze i kotrljale se niz padinu između trideset i četdeset metara. Prema prvim policijskim informacijama, na vlastitu su odgovornost prekoračile obilježenu stazu i zagrljene htjele napraviti fotografiju s Velikim slapom u pozadini.

Sve tri su dobro i oporavljaju se od zadobivenih fraktura, nagnječenja i ogrebotina, saznaje se u Općoj bolnici u Karlovcu.

Kirurg Želimir Korać kaže da dvije turistkinje imaju teške tjelesne ozljede, ali se ne očekuju daljnje komplikacije, dok je treća prošla samo s podljevima i ogrebotinama.

Plan je da sve tri budu hospitalizirane, da bi se moglo pratiti njihovo stanje. U karlovačku bolnicu s prevoditeljima su došli organizatori puta te predstavnik korejskog Veleposlanstva.

Dvije turistkinje, u dobi od 57 i 64 godine, izvukli su djelatnici Nacionalnog parka, rendžeri i vatrogasci, dok je treća (57) završila na tako nezgodnom mjestu da je trebala pomoć HGSS-a, kaže glasnogovornica gospićke Policijske uprave Maja Brozičević.

Pročelnik HGSS-ove stanice Gospić Josip Brozičević kaže da je turistkinja koju je spašavala HGSS zadobila prijelom ruke i druge manje ozljede, ali da je sve izgledalo puno ozbiljnije.

"Imala je i bolove u leđima i bila je pothlađena, ali brzo smo reagirali te je dva sata nakon nesreće već bila u rukama liječnika", rekao je Brozičević.

'Otkrio' je i kako su turistkinje prvo pale u dubinu od oko pet metara, pa se potom još najmanje trideset metara kotrljale po strmini, te završile na šumovitom djelu, relativno daleko od jezera.

U spašavanju sudjelovalo 15 GSS-ovaca

Troje turista u NP Plitvička jezera palo je u provaliju pored staze. Brzom intervencijom HGSS-a i vatrogasaca uspješno su spašeni.

Trudnica pala i ozlijedila se na Paklenici! Spašavao je HGSS

U akciji je sudjelovalo 15 članova Stanice Gospić, izvijestio je GSS na svojim stranicama.

(Hina/Ma.B)

 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene